Erciş Yeniden İnşa Ediliyor

Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş ve Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından hükümetin büyük bir seferberlik içersinde yaraları sarmaya başladığını,yeni bir Erciş inşa edildiğini söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, tatilini geçirdiği memleketi Erciş’te basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Çiftci, Erciş ve Van’da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından hükümetin büyük bir seferberlik içersinde yaraları sarmaya başladığını söyledi. Milletvekili Çiftci, yapımı devam eden TOKİ konutları, hastane ve okul inşaatlarında incelemelerde de bulundu. Erciş’te kamu yatırımlarının toplu konut başta olmak üzere sağlık, eğitim, ulaşım ve spora kadar bir çok alanda aralıksız devam ettiğini de belirten Milletvekili Çiftci, deprem sonrası başlatılan çalışmalarla yeni bir Erciş inşa edildiğini söyledi. KOSGEB kredilerinden 4 bin 657 esnafın kredilerinin onaylandığını ayrıca, 7 bin İŞ-KUR işçisinin de bundan böyle her yıl 9 ay istihdam edileceğini anlatan Çiftci, Erciş’te depremin ardından 4 bin 886 konutun ihalesinin TOKİ tarafından yapılarak inşaatına başlandığını da belirtti. Çiftci, “Depremden önce inşaatı devam eden 544 konutumuz ile birlikte yeni yapılan konutlarla birlikte halen Erciş’te 5 bin 350 konut stokumuz mevcut. Üretimi yapılan konutlar hak sahipliği müracaatı yapanlardan fazla olduğu için kiracılardan da uygun şartlarda talepler alınacak. Bu konutların inşaatı bilindiği üzere hızla devam ediyor. İnşallah Ağustos sonuna kadar bu konutlar bitirilecek ve vatandaşlarımıza teslim edilecek” diye konuştu.

Erciş’te depremde yıkılan ve ağır hasar gördüğü için 272 dersliğin devre dışı kaldığını da aktaran Milletvekili Çiftci, bunların yerine ilçede 550 derslik kamu imkanları ve hayırsever desteği kullanılarak yapıldığını söyledi. İlçede 3 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yeni bir kültür merkezi, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 800 kişilik yeni öğrenci yurdu yapılacağını da aktaran Çiftci, depremde hafif hasar gören 350 kişilik yurdun da tamir ve tadilatının yapıldığını söyledi. Erciş Şeker Fabrikası’ndan Işıklı ve Çelebibağı beldesine doğru giden devlet karayolunun yeniden peyzajlandırılacağını kaydeden Çiftci, şunları bildirdi: “Şehir içi geçişin peyzajı karayolları tarafından yenilenecek. Köprülü kavşaklar yapılacak. Erciş modern bir görünüme kavuşacak. Başbakanımızın talimatıyla ilçede Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile sembol bir cami yapılacak. Ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Seyyid Muhammed Cami ile Vanyolu Cami tadilat edilecek. Şehirlerarası otobüs terminali ile belediye hizmet binası ile ilgili proje çalışmaları da son aşamaya geldi. Şehrin yeniden ayağa kalkması için başlayan imar çalışmaları tamamlanmak üzere. Vatandaşımızın lehine olacak bir iki pürüzün düzeltilmesinin ardından hafta içinde açıklanacak.”

Etiketler

Bir yanıt yazın