“Enerji’K Bakış” Sergisi’nin İstanbul’dan Sonraki İlk Durağı Ankara

İzocam ve İFSAK işbirliğinde, çok sayıda ünlü ismin eserlerinin de yer aldığı Enerji'k Bakış projesi, Ekim ayı ile birlikte İstanbul dışındaki illerde sergilenmeye başlıyor.

Çok sayıda ünlü ismin eserlerinin yer aldığı Sergi, 10 Ekim – 20 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Projede “sanatçı” duyarlığı ile enerji verimliliğine ayna tutulması hedefleniyor. İFSAK (İstanbul Fotoğraf Sinema Amatörleri Derneği) ile birlikte yürütülen ve küratörlüğünü Yalçın Savuran’ın üstlendiği proje kapsamında, aralarında birçok tanınmış ismin de yer aldığı, farklı disiplinlerden birçok kişi “enerji”yi sanatsal yaklaşımla yorumluyor. Eserleriyle projeye katkıda bulunanlar fotoğraf, edebi metin (öykü, düz yazı, anı, şiir vb), kısa film, karikatür, animasyon film ve beste dallarında yaratıcılıklarını ortaya koyuyor. Sergilenen eserler, albüm haline getirilerek gelecek nesillere ışık tutacak bir sanat rehberine dönüştürüldü.

“Enerji’K Bakış” sergisinde “Enerji Verimliliği” temalı 120 fotoğraf, o fotoğraflardan yola çıkılarak yazılmış 120 metin ve karikatürler ile birlikte bu projeye özel hazırlanmış iki beste, bir kısa film ve bir animasyon film yer alıyor. Sanat dünyasının önde gelen isimlerinin de destek verdiği sergide, küresel gündem konuları arasında yer alan enerji verimliliği teması işleniyor.

Ataol Behramoğlu, Kadir İnanır, Sunay Akın, Bülent Emin Yarar, Rıza Kıraç, Yetkin Dikinciler, Rasim Öztekin, Mario Levi, Özcan Yurdalan, Eyüp Muhçu, Ahmet Ümit, Oğuzhan Akay gibi farklı disiplinlerden isimler projeye yazıları ile destek veriyor. Projede, Feridun Düzağaç, İzzet Keribar, Tayfun Pirselimoğlu, Selim Demirdelen, Sıtkı Kösemen, Merih Akoğul, Timurtaş Onan, Abdurrahman Antakyalı gibi isimler de fotoğraflarıyla yer alıyor. “Bu Kalp Seni Unutur Mu” ve “Gönül” isimli parçaların bestecisi Özkan Samioğlu ile Teneke Trampet grubunun “Enerji Verimliliği” temasından hareketle hazırladıkları bestelerin yanında yine aynı tema üzerinde Rıza Kıraç tarafından “Aşk Olsun Murat” isimli bir kısa film çekildi ve Anıl Tortop tarafından çekilen “Zerre” isimli canlandırma film projeye dahil edildi.

10 Ekim – 20 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverleri ağırlayacak olan sergi, her gün 09:00–19:30 saatleri arasında açık olacak.

Çağdaş Sanatlar Merkezi:
Adres: Kennedy Cad. No: 4 Kavaklıdere / Ankara
Tel: 0 312 468 21 05

Etiketler

Bir yanıt yazın