Endüstriyel Mirası Vurgulayan Aydınlatma

St Pölten'de yıllar önce faaliyeti sonlandırılmış eski Glanzstoff fabrikası, artık Brigitte Kowanz'ın "Fountain" adlı çalışması ile aydınlanacak. Bu eski endüstriyel bölgeye has sanat eseri, kalıcı bir çalışma olarak varlığını sürdürecek.

Yüz yıllık viskoz ipliği imalathanesinin, çıkan bir yangında zarar görmesi ile 2008 yılında fabrikadaki faaliyetlere son verilmişti. Brigitte Kowanz ve ekibi ise, fabrikanın eski faaliyetlerinin anısını yaşatmak adına ışıklar içinde parıldayan, kıvrımlı bu hattı yarattı. Çalışma sadece bir çizgiden ibaret olsa da, bu eski endüstriyel alan için optimist bir gelecek umudu uyandırıyor.

St Pölten’de yıllar önce faaliyeti sonlandırılmış eski Glanzstoff fabrikası, artık Brigitte Kowanz’ın “Fountain” adlı çalışması ile aydınlanacak. Bu eski endüstriyel bölgeye has sanat eseri, kalıcı bir çalışma olarak varlığını sürdürecek.  

Yüz yıllık viskoz ipliği imalathanesinin, çıkan bir yangında zarar görmesi ile 2008 yılında fabrikadaki faaliyetlere son verilmişti. Brigitte Kowanz ve ekibi ise, fabrikanın eski faaliyetlerinin anısını yaşatmak adına ışıklar içinde parıldayan, kıvrımlı bu hattı yarattı.  

Çalışma sadece bir çizgiden ibaret olsa da, bu eski endüstriyel alan için optimist bir gelecek umudu uyandırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın