Emre Arolat, Bodrum Mimarlık Kitaplığı’ndaydı

Geçtiğimiz güz döneminde Atilla Yücel ve Aykut Köksal'ın katılımları ile bir söyleşi dizisi düzenleyen Bodrum Mimarlık Kitaplığı'nın, "Mimar Sunumları" adı altında başlatmış olduğu yeni etkinlik serisinde ilk konuk Emre Arolat oldu.

“İz Sürmek” adlı sunumunda Emre Arolat, EAA – Emre Arolat Mimarlık olarak çağdaş Türkiye mimarlığının süreç içindeki yapılanmasını, kendini sürekli yenileyerek ve yeniden tarif ederek güncel koşulların elverdiği olanakların da ötesini sorgulayabilen bir mimarlık üretiminin olasılığını tartıştı. 

Mimarlıkta iz sürmeyi, koşulları ve sınırları belirlenmiş ve adeta sabitlenmiş bir tasarım sorununu kendi öznelliğinin içinden daha geniş kapsamlı bir mimarlık sorunsalına dönüştürmenin arayışı olarak tarif eden Arolat, mimari tasarım süreci içinde devinimi ve değişkenliği giderek artan insan, yer, kültür, doğa ve toplumsallık bağlarını hem eleştirel hem de yaratıcı düşünceyle sorgulayabilmenin sağladığı katkılara vurgu yaptı.

Bodrum’da giderek sayıları artan genç mimarların  yoğun ilgi gösterdiği sunumda Emre Arolat, Bodrum’da süregiden projelerine ayrıca geniş bir yer vererek, Bodrum’daki güncel mimarlık kültürünün yeniden içeriklenmesi için ihtiyaç duyulan canlı ve verimli bir tartışma ortamının oluşmasına da katkı sağlamış oldu.

Suha Özkan tarafından kurulan ve sahip olduğu kitap, dergi ve belge koleksiyonunu araştırmacıların, uygulamacıların ve öğrencilerin serbest erişimine açan Bodrum Mimarlık Kitaplığı, başlattığı söyleşileri yıl içinde sürdürerek 2018 Mayıs ayında Türkiye ve Türkiye dışından katılımcılarla uluslararası bir çalıştay organize etmeyi planlıyor.

İz Sürmek Sunumu’nda Emre Arolat,  2018 yılının umut dolu ve verimli bir yıl olması dileğini tüm katılımcılarla paylaştı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın