Emre Arolat Architecture Tarafından Tasarlanan Bergama Kültür Merkezi Açılıyor

Emre Arolat Architecture Tarafından Tasarlanan BerKM (Bergama Kültür Merkezi)'nin 8 Ekim Cumartesi Günü saat 17:30'da açılması planlanıyor.

Bergama Belediyesi’nin internet sitesinde proje şu şekilde tanımlanıyor:

İnşasına 2012 yılında başlanan Bergama Kültür Merkezi, toplam 8.400 m²’lik alan ile kültür ve sanat başkenti Bergama’nın cazibe merkezi olacak en büyük bütçeli projelerden biri. Kültür Merkezi, içerisinde 344 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, 122 kişilik iki cep sineması ile açık hava sineması barındırıyor. 37 adet işyeri, 52 araçlık otoparkı ile 1.500 m²’lik sığınak ve servis alanları bulunan Kültür Merkezi’nin Çamlıpark’a bir köprü ile bağlanması bu alana da işlevsellik kazandıracak.


WAF 2014’te Finale Kalmıştı

Projenin müelliflerinden Emre Arolat, belediyenin internet sitesinde kültür merkezi ile ilgili olarak şu şekilde açıklamada bulunuyor: “İki bin yıl önce, üç tane antik tiyatrosu vardı bu kentin. Döneminin en önemli kültür, bilim ve sanat merkezleri arasındaydı Pergamon… BerKM, bu büyüleyici kentin o dönemdeki özgün kimliğine kavuşması için atılan önemli adımlardan bir tanesi olarak tasarlandı. İçinde bulunduğu bölgenin saklı tuttuğu bellekten türetilen bu yapı, bugünün Bergama’sının sanatsal ve kültürel zeminini genişleterek önemli bir kamusal rol üstleniyor. Çevresiyle kurduğu çok katmanlı bağlamsal ilişki, henüz proje aşamasında önemli uluslararası mimari ödüller kazanan bu yapıyı şimdiden bir Bergamalı yapıyor,” dedi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın