Eklektik Bir Tarza Sahip Ev

Lindfield House, ev sahibinin sanat, bahçe ve renk tutkusunu somutlaştıran cesur ve çağdaş bir eklenti olarak tasarlanmış.

Avustralyalı mimarlık ofisi Polly Harbison tarafından tasarlanan ve iç mekan tasarımı Arent and Pyke imzası taşıyan evde odak noktası olarak bahçe planlanmış.

Tasarım, geniş, yemyeşil peyzajlı arka bahçenin oranlarını tamamlayan bir ölçekte hayata geçirilmiş. Konut ölçeği, orijinal ev ölçeğinden hareket ederek geniş bahçeye açılıyor. Ek zemin alanı çok büyük olmamakla birlikte yükselen tavanları ve süper geniş duvarları ile odalar oldukça ferah bir boyuta sahip. Geniş açıklıklar sayesinde bahçeyi evin içine çekilmiş şekilde tasarlanmış. Eski ve yeni arasındaki bu ölçek değişikliği, 100 metre ötedeki bahçenin ucuna neredeyse dokunulabileceği yanılsamasını yaratmış.

Ölçekteki bu oyunlu tasarım yaklaşımı, desenli zemindeki karoların boyutunun değiştirilmesi ve dış mekan duş odasında büyük boyutlu bir daire açıklığı yaratarak mevcut küçük yuvarlak pencerenin yeniden yorumlanması gibi ayrıntılara da yansımış.

Yeni mutfak avlusu tasarımın kalbine yerleştirilmiş. Farklı malzemelerle eski ve yeni sempatik bir şekilde bir araya getirilmiş. Orijinal ev ve yeni ek yapı arasındaki eşiğin özenli değerlendirilmesi, her parçanın kendi bireysel kimliklerini korumasını sağlamış.

Sahipleri bu evin ömürlük evleri olmasını istemiş ve tasarımcılar da düzenlemeyi buna göre yapmışlar. Mevcut binadaki çocuk alanı ile güzel rahat oturma odaları korunmuş. Yeni ebeveyn yatak odası ve bahçe oturma odası ise arka bahçeye açılacak şekilde tasarlanmış. Yapının merkezinde yer alan mutfak eski ve yeni alanları birbirine bağlarken mevcut ve yeni yaşam alanlarına eşit şekilde hizmet etmek üzere planlanmış. Zamanla, ihtiyaçlar değiştikçe evin ayrı bölmeler olarak işlev görebilmesi sağlanmış. Yeni mutfak avlusunun oryantasyonu ile arka yaşam alanlarının da gün ışığından yaralanması hedeflenmiş.

İç mekanlar ve mimari arasındaki yakın entegrasyon, projenin başarısında önemli rol oynamış. Arent and Pyke ile Polly Harbison’ın fantastik ve ilham verici iş birliği sayesinde projeye zenginlik ve sıcaklık getirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın