Eczacıbaşı Rusya’da start düğmesine bastı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun 37 milyon Euro’luk yatırımla Rusya’nın Serpukhov Bölgesi’nde kurulan karo seramik fabrikası 7 Ekim günü gerçekleştirilen bir törenle hizmete girdi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Serpukhov Valisi Alexander Shestun’un yanı sıra, Rusya’da bulunan Türk müteahhitlik firmalarının üst düzey yöneticileri, mimarlar ve bayiler katıldı.

Fabrikanın açılışında konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, karo alanında dünyanın en zengin ürün yelpazelerinden birine sahip olan grubun, VitrA, Villeroy&Boch ve Engers Keramik markalarıyla Almanya’da lider üretici konumunda olduğunu ifade etti. Eczacıbaşı, karo seramik grubunun bu marka portföyü ile Avrupa ve Rusya’da lider olmayı, profesyoneller arasında tercih edilen ilk üç kuruluş arasına girmeyi hedeflediğini belirterek, “Bu hedefe ulaşmamızda, stratejik bir pazar olarak konumlandırdığımız Rusya’da yaptığımız yatırımların çok önemli olduğu kanısındayım. VitrA ve Villeroy&Boch markalarımızla Rusya’nın en çok tercih edilen porselen ve seramik kaplama grubu haline gelmesini ve ülkenin yaklaşık 100 milyar Euro büyüklüğündeki inşaat pazarından pay almayı amaçlıyoruz. Bu sebeple üretim yatırımlarımızın yanı sıra, Rusya’daki satış ağımızı da genişletiyoruz. Moskova, Kazan ve Serpukhov’un ardından Yekaterinburg’daki mağazamızı hizmete açtık” dedi.

Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Rusya’daki Türk yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için, bu tür yatırımlara her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Vitra’nın Rusya pazarında sağlayacağı başarıyla, bu ilişkiler daha da büyüyerek devam edecektir” diye konuştu.

Serpukhov Valisi Alexander Shestun ise konuşmasında, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun bölgelerinde yaptığı yatırımlardan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Shestun, bu yatırımın, bölgesel kalkınmaya da önemli katkısı olduğunu vurguladı.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun 3,2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip fabrikasında, seramik ve porselen karoların yanı sıra, yüzme havuzları için karo ve aksesuvarları içeren yaklaşık 4 bin çeşit ürünün imalatı gerçekleştiriliyor. Profesyonel kullanıcılar ve tüketiciler için porselen karo üretimi yapan fabrika, 200 kişiye istihdam sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın