EAA-Emre Arolat Architecture’dan Lizbon’da Proje

EAA-Emre Arolat Architecture’ın Lizbon’daki Alcantara Gardens projesinin inşaatının 2020’nin başlarında başlaması, inşaatın 2022 ortalarında tamamlanması bekleniyor.

Tejo Nehri kenarındaki hareketli bir mahalle olan Alcantara, çoğunlukla restoran ve gece kulüplerine dönüştürülmüş endüstriyel binaların bulunduğu bir limana ev sahipliği yapıyor. Alcantara semtinde, Lizbonun tarihi ticaret merkezinin bitişiğinde yer alan proje arsası, tarihi bina stoğunun korunduğu bir konut mahallesine komşu.

Alcantara Gardens, konut ve ofis alanlarından oluşan 23.000 m2lik bir kompleks. Projede yer alan 93 konut biriminin büyüklüğü, aileler için büyük dairelerden kısa süreli konaklamalar için küçük birimlere kadar değişiklik gösterecek.

Sokak seviyesindeki restoran ve dükkanlar aktif bir kamusal alan yaratan bir avluya açılacak. Alt katlardaki rekreasyon tesisleri de halka açık bir avluya bağlanıyor.

Herhangi bir fiziksel, kültürel veya başka türlü sürekliliğe kredi vermeyen bu kavram yerine, mekanın ruhunu içeren, yorumlayan ve bu bağlamda sosyo-kültürel sürekliliğin önünü açan bir yaklaşım benimsiyoruz.
Emre Arolat

Proje, Lizbon firması olan Optylon/Krea tarafından geliştiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın