Düşünceler/İşler

Tansel Korkmaz'ın, Nevzat Sayın'ın "yaşamsal uğraş"ı olarak adlandırdığı mimarlık üretiminin bir araya geldiği kitabın adı "Düşünceler/İşler". Kitap Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.

Kitabın tanıtım metninden:

2004 senesinde Tansel Korkmaz’ın editörlüğüyle Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Düşler, Düşünceler İşler‘in devamı olan bu kitap, Nevzat Sayın’ın düşünce biçimini mimarlık pratiğinin ürünleri ve kurmaca işleri ile açığa çıkarıyor. Korkmaz’ın, Nevzat Sayın’ın “yaşamsal uğraş”ı olarak adlandırdığı mimarlık üretiminin bir araya geldiği yeni kitabın adı bu kez Düşünceler/İşler. 

Kitap, Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu isimlerinden biri olan Nevzat Sayın’ın 2004’ten bu yana, mimarlık eğitimi dahilinde yaz okulları, konferanslar, jüriler, yazılar ve atölye çalışmalarıyla birlikte sürdürdüğü mimarlık üretimini derliyor. Kütle, topografya ve programın kurduğu ilişkiyle biçimlenen, “mimarlığın temel meselesi” olan etkileyici atmosferin peşindeki bu projeler teknik çizimlerle, fotoğraflarla ve metinlerle destekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın