Dolomit Dağları’nda Ağaç Evler

Peter Pichler Architecture'ın Dolomit Dağları'ndaki bir orman içinde tasarladığı "Ağaç Ev"ler, keskin sivri çatıları ve siyah ahşap kaplamaları ile öne çıkıyor.

Peter Pichler ve Silvana Ordinas liderliğindeki Milano merkezli stüdyo, “Ağaç Ev”leri otel odası olarak tasarlayarak turistlere doğa ile bağ kurma imkanı sunuyor.

Turizmin geleceğinin, insanın doğa ile olan ilişkisine dayandığını söyleyen ofis, doğa ile iyi bütünleşmiş ve sürdürülebilir mimarinin bu ilişkiyi artırabileceğini, bu koşulun sağlanmasından başka hiçbir şeye ihtiyaç olmadığını savunuyor.

Alan ölçüleri 35 – 45 metrekare arasında değişen evlerin her birinin sivri uçlu çatı ve tabanı, çevredeki köknar ve karaçam ağaçlarıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanmış.

Tamamı yerel karaçam ve köknar ağacından yapılan evlerin her biri, küçük cam duvarlar tarafından sağlanan ek destek ile beton temellere dayanıyor.

Peter Pichler Architecture, iç mekanda cepheyle tezat oluşturan sıcak bir mekan yaratmak için her bir evi işlenmemiş köknar ağacıyla kaplamayı tercih etmiş.

Evlerin her biri, zeminden tavana pencerelerle manzarayı maksimuma çıkaran iki seviyeden oluşuyor.

Alt kat, bir banyo ve üst kata çıkan açık basamaklı bir merdivenle birlikte okuma ve oturma alanını kapsıyor.

Üst katta, dağ manzarasına bakacak şekilde yönlendirilmiş yatakları olan özel bir uyku alanı yer alıyor. Yapının arkasında saklanmış ikinci bir küçük banyo da bulunuyor.

Her ağaç ev, yağmur suyunun toplanması ve tekrar kullanılması için bir tankla tamamlanmış. Evlerin kış aylarında ısıtılabilmesi için ise yapılarda jeotermal ısı pompaları yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın