Design Week ‘Kent’ Merkezine Taşındı

Bu yıl 'Tasarım ve Kent' başlığıyla düzenlenen İstanbul Design Week, yarın başlıyor. En yeni tasarımlara yer verecek etkinlikte farklı ülkelerin yaklaşımlarının görülebileceği sergiler de var.

Önceki yıllarda Haliç kıyısındaki çeşitli mekânlarda yapılan İstanbul Design Week (İstanbul Tasarım Haftası), bu yıl şehrin merkezine, Maçka Küçükçiftlik Park’a taşındı. dDF (Dream Design Factory) tarafından 27 Kasım–1 Aralık tarihleri arasında düzenlenen etkinlik, tasarım dünyasının önemli tasarımcılarını, fikir önderlerini ve sanatçıları İstanbul’da ağırlayacak. Bu sene, ‘Tasarım ve Kent’ başlığını konu eden İstanbul Design Week, Finlandiya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Polonya, İtalya, Hollanda, Almanya ve Fransa gibi farklı ülkelerin tasarım yaklaşımlarının görülebileceği sergileri de misafir edecek. 

Her günü, ayrı bir ülkeye ayrılan İDW’de, 28 Kasım Perşembe günü, geçen senenin tasarım başkenti olan Helsinki’den, Finnea Ödüllü tasarımlar sergisi açılacak. 
30 Kasım Cumartesi günü, sahne İsviçre’nin olacak. İsviçre Tasarım Danışmanı Pierre Keller vereceği konferans ve İsviçre’den gelecek genç tasarımcılarla İstanbul Design Week’te olacak. 
Polonyalı seramik-porselen tasarımcıların, bardak ve kupalardan oluşan özgün koleksiyonu da İstanbul Design Week’te tasarımseverlerle buluşacak. Polonya’nın tasarım anlayışını seramik bardaklara taşıyan sergi, 20. ve 21. yüzyılda Polonya tasarım tarihini inceleme fırsatı sunacak.Türkiye -Polonya arasındaki ilişkilerin 600. yılının kutlanacağı 2014 öncesinde ağırlanacak Polonyalı ünlü tasarımcıların, 1 Aralık Pazar günü vereceği workshop ile katılımcılar seramik–porselen bardakların üzerine tasarım yapma fırsatı yaşayacak. 

Genç tasarımcılara destek

İstanbul Design Week bu sene de genç tasarımcılara ve yeni başlayan firmalardan oluşan Türkiye’nin ve dünyanın yaratıcı gençliğine destek olmaya devam ediyor. Aralarında geri dönüşümlü sallanan sandalye Flaxx, Flat Craftwork, Derin Design, Ron Tasarım ve Naif Design gibi genç tasarımcıların kurduğu yeni firmalar ve tasarımların da olduğu İDW’de ayrıca Philips Geleceğin Televizyonu Yarışması’nın sonuçlarının yer aldığı özel öğrenci projelerinin sergileri ile gelecek nesil tasarımcıların keşfedilmesi desteklenecek. İstanbul Design Week’in programında sergiler haricinde dikkat çeken bir başka şey ise konuşmalar. Yaratıcı endüstri dünyasından birçok özel isim etkinlik dahilinde konferanslar verecek. İsviçre Tasarım Danışmanı Pierre Keller, Arjantin doğumlu İsviçre’nin ünlü ve ödüllü endüstriyel tasarımcı Alfredo Häberli, dünyada trend haline gelen son yılların en yenilikçi tasarımı NOOKA saatlerinin kurucusu ve tasarımcısı Matthew Waldman, İrlanda CCAE Cork Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Jason O’Shaughnessy, Bosnalı Moda Tasarımcısı Anastasia Su, Mimar Martin Lesjak ve Finlandiya’dan Arni Aromaa gibi isimler bunlardan bazıları.

İDW sokağa çıkıyor

‘Yaratıcılık ve Şehir Sergisi’ adı altında İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İstiklal Caddesi’nde yaratıcı endüstri mağazalarının vitrinlerinde bireysel tasarımcılara ait ürünler, özel vitrin sergisi kapsamında sergilenecek. Genç tasarımcılara farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen bu projedeki eserleri satın almak isteyenler web sitesinden edinebilirler. Detaylı bilgi için: www.sokakgalerisi.com

Ayrıca…

Mimarinin Modernleşmesi/ Uluslararası Mimari okul projelerinden seçkiler: Uluslararası Mimarlık Okullarının TAB 2013’teki ‘n+1 Methods’ sergisi, dünyaca ünlü 15 mimarlık okulunun projelerini İstanbul’a getiriyor. Şehir planlamasına yardımcı olacak ve modern yapılaşma ve kamusal alanların yaratılması ile ilgili konularda yaratıcı projeler sergilenecek.
İngiltere’den genç tasarımcılar: İngiltere’nin ünlü sanat ve tasarım üniversitesi Royal College of Art mezunu sekiz genç kadın , London Design Festival sonrasında İstanbul’da tasarımlarını getiriyorlar. Sekiz farklı tasarımcıdan sekiz farklı tasarım; aydınlatma, mobilya, masa aksesuvarı, moda ve cam gibi konularda genç, dinamik, eğlenceli, hikâyeleri olan tasarımlar sergilenecek.
Elle Decoration Uluslararası Tasarım Ödülleri Türkiye seçkisi: 2007-2012 yılları arasında ödül almış ünlü Türk tasarımcıların ödüllü ürünleri sergilenecek. Türkiye’de seçilen tasarımcılar her sene Milano Design Week’te sergileniyor. Bu sene ilk defa karma bir sergi yapılarak 12 seçilmiş ürün özel bir proje ile İstanbul Design Week’te sergilenecek.
Red Bull Canvas Cooler: 10 yaratıcı sürpriz kişi, Red Bull dolaplarını İstanbul’un önde gelen mekanlarına özel olarak yeniden tasarlıyor. İkonik Red Bull dolapları önce İstanbul Design Week’te Red Bull Curtes Canvas Cooler alanında sergilenecek, ardından İstanbul’un en seçkin ve tasarım odaklı mekânlarında yerlerini alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın