Deprem konutları havadan görüntülendi

Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerden kısa süre sonra yapımına başlanan ve 23 Ekim tarihinde hak sahiplerine teslim edilecek olan afet konutlarının son hali, AA ekibi tarafından havadan görüntülendi.

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerden sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca Van merkez ile Edremit ve Erciş ilçelerinde inşa edilen 17 bin 471 konutun yapımı, büyük oranda tamamlandı.

Eylül ayında başlayan ve 6 Ekim’de son bulan kura çekimi ile hak sahipleri belirlenen konutlar, depremin yıl dönümü olan 23 Ekim tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek tören ile depremzedelere teslim edilecek.

Vali Münir Karaloğlu, kentte meydana gelen ilk depremden 39 gün sonra yapımına başlanan konutların kura çekiminin son bulduğunu belirterek, 6 Ekim’de Edremit ve Sıhke Gölü çevresindeki 5 bin 464 konutun kurasının çekildiğini söyledi.

Karaloğlu, 23 Ekim’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla konut tesliminin finalini yapacaklarını bildirerek, şöyle konuştu: “Bütün amacımız, gayretimiz kış gelmeden önce vatandaşlarımızı konutlara yerleştirmekti. Bugün şükrediyoruz ki kış gelmeden yeni yapılan konutların kurasını çektik. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Etiketler

Bir yanıt yazın