Denizli’nin çılgın projesine onay geldi

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin çılgın projesine onay verdi. Belediye, tarihinde bir kalemdeki en büyük projesi olan Denizli Şehirlerarası Otogar Terminali için imzayı attı.

Belediye Başkanı Zolan, otogarın kentin gelişimini göstermesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Denizli’nin yeni terminal kompleksi yapımı için düzenlenen ihalede süreç tamamlandı. Temmuz 2011’de ihalesi gerçekleşen otogar ihalesine katılan 10 firmadan en düşük teklifi veren KUR İnşaat firması, sürecin ardından ihaleyi kazandı. Denizli Belediyesi ve ihaleyi kazanan KUR İnşaat firması arasında terminal kompleksi yapımı için sözleşme düzenlendi. Buna göre otogar, KDV dahil 103 milyon lira bedelle yapılacak. Otogar, 23 Aralık 2011 tarihinde ilk kazma vurularak 13 Ağustos 2013 yılında tamamlanıp hizmet vermeye başlayacak. İnşaat süreci boyunca 12 teknik personel firmada görev yaparken belediyeden de yine 12 teknik personel 24 saat esasına göre çalışmaları denetleyecek. İnşaatın ilerleyen sürecinde peyzaj mimarları ve bilgisayar programcıları da kontrolör olarak görev yapacak. Denizli’nin büyük projelerinden biri olan Denizli Şehirlerarası Otogar Terminali, 2009 Yerel Seçimleri öncesinde kamuoyuna açıklanan ve 5 yılda yapımı için vatandaşlara söz verilen 77 DEV Proje içinde yer alıyor. 103 milyon lira maliyetiyle Denizli Belediyesi tarihinde bir kalemde ihale edilen en büyük proje olma özelliğine sahiptir. Söz konusu 103 milyon lira tutar 2004 yılı Denizli Belediyesi bütçesinin 2 katı büyüklüğünde bir rakam olarak dikkat çekiyor. Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otogar Terminali, 32000 metrekare alana yerin altına 3 kat olacak şekilde inşa edilecek.

OTOGAR VE TREN GARI İÇİÇE OLACAK
Gelişmiş tüm ülkelerde, her yer demir yolları ağları ile örülmüştür. Garlar ise kent merkezilerinde buluyor. Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otogar Terminali de Denizli Gar’ı ile iç içe olacak şekilde inşa edilecek. Gelecek on yıllarda ülkemizin ve Denizli’nin demir ağlarla örülmesi durumunda söz konusu otogar, demir yolu garı olarak da kullanılabilecek. Denizli Belediyesi, otogar alanının belirlenmesi ve nasıl bir otogarın kente yapılması gibi sorunların cevabı için çeşitli kurumlarla yıllarca görüş alış verişinde bulundu. Kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşları, odalar, borsa, dernekler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla oluşturulan Danışma Kurulu, yıllarca toplantıda otogarı ele aldı. Danışma Kurulu’nun önerileri doğrultusunda yapılan oylamanın sonucu, otogar alanının eski yerinde olmasına karar verildi. Buna göre eski yerine yapılacak otogar, bölgenin ticari bağlantılarını da olumlu yönde etkileyerek alternatif yerlere göre bölgede ekonomik bir çöküntü yaşanmasını da engelleyecek.

HİZMET DESTANIMIZ DEVAM EDİYOR
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de 7 yıldır yazılan hizmet destanının durmadan devam ettiğini ve yeni projelerle bu destanının taçlandırıldığını söyledi. Otogarın, kentin nereden nereye geldiğini göstermesi açısından ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Başkan Osman Zolan, ‘7 yılda bu şehre birçok büyük projeler kazandırdık. 7 yıl önce belediye bütçesi 53 milyon lira, gerçekleşen bütçe ise 48 milyon liraydı. Bugün ise 103 milyon lira bedelle 1 kalemde ihaleler düzenliyoruz. Bilindiği üzere Ege’nin en büyük parkı niteliğindeki AK Vadi Projesi de ihaleye çıkarıldı. Öte yandan Türk Olimpiyatları Kompleksi yapımı durmadan devam ediyor. Türkiye’nin en temiz içme suyunu Denizli’mize içiriyoruz. Ardından kentin çehresini değiştiren üst yapı çalışmalarımız sürüyor. Öte yandan başlı başına 60 yıl boyunca Denizli’nin ihtiyacını karşılayacak Akbaş Barajı yapımı devam ediyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın