DAÜ, Muratağa, Sandallar ve Atlılar Şehitlikleri İçin Mimari Yarışma Açıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Tasarım Araştırma Merkezi (TASAR), Muratağa, Sandallar ve Atlılar şehitliklerinin düzenlemesi ve müze yapımı için mimari proje yarışması açıyor.

DAÜ’den yapılan açıklamada, TASAR koordinasyonu ile gerçekleştirilecek yarışma ile ilgili detaylı bilginin, 5 Kasım Perşembe günü saat 10:00’da, DAÜ Rektörlük Makamı Toplantı Odası’nda gerçekleştirilecek basın toplantısıyla duyurulacağı belirtildi.

DAÜ açıklamasında şunlar da kaydedildi:
“Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmaları çerçevesinde, Muratağa – Sandallar ve Atlılar Şehitlikleri’nin açılıp kimlik tespitleri için DNA testlerinin yapılması ile ilgili çalışmalar başlamıştır. DNA testlerinin sonuçlanmasının bir yılı aşkın bir süre alacağı düşünülmektedir. Kimlik tespitleri yapıldıktan sonra, 14 Ağustos 2016’da her aile ve kişi için ayrı defin işlemi yapılması planlanmaktadır. Bu çerçevede, mevcut şehitliklerin yeniden düzenlenmesi ve şehitlerimizin üzerinden çıkan kıyafet ve eşyaların da sergilenebileceği bir müze binası yapılması gerekmektedir.

Şehitliklerin düzenlenmesi ve müze binası yapımı için DAÜ Mimarlık Fakültesi Tasarım ve Araştırma Merkezi’nden (TASAR) Mimari Proje talep edilmiştir.

TASAR, bu mimari projenin ulusal ölçekte düzenlenecek bir yarışma projesi ile elde edilmesinin daha doğru ve anlamlı olacağını düşünerek bu yönde bir çalışma başlatmıştır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın