Çukurova Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Yarışması Açılıyor

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan'dan sonra Çukurova ilçesine de "Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi" kazandırmak için kolları sıvadı.

Başkan Arıkan, Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi için ulusal mimari proje yarışması açtıklarını söyledi.Belediyeevleri Mahallesi’ndeki eski adı Sülüklüpınar olan Kurtuluş parkındaki 13 dönümlük bir alana yapılacak. Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin, sıcak, samimi ve şeffaf bir yapıda olacağını belirten Başkan Arıkan, “Çukurova’ya ve Çukurova’lıya böylesine güzel bir belediye binası ve kültür merkezi kazandırmak benim hayatım boyunca taşıyacağım gurur kaynağım olacaktır. Yüksek bir güven ve teveccüh göstererek beni belediye başkanlığına seçen ilçe halkına, rutin hizmetlerimizin yanı sıra, her anlamda mükemmel bir hizmet binası ve kültür merkezi armağan etmek beni ziyadesiyle sevindirecek, onların gösterdiği güven ve sevgiye layık olmamı sağlayacaktır,” dedi.

Yarışma Takvimi
Çukurova Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje yarışmasında görev yapacak jüri üyelerini oluşturduklarını, yarışmanın ve şartlarının 17 Ağustos 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanacağını projelerin de en geç 17 Kasım 2011’de belediyemizde görev yapan jüri raportörlerine teslim edilmesi gerektiğini belirten Başkan Arıkan, 23 Kasım 2011’de yarışma sonuçlarının açıklanacağını ve 27 Kasım’da da ödül töreni düzenleneceğini söyledi.

Yarışmada birinciliği elde eden proje sahibine 30, ikinciye 25, üçüncüye ise 20 bin lira ödül verileceğini de belirten Başkan Arıkan,”Tüm yarışmacılara başarılar dilerim. Ben Adana çocuğuyum. Tabii ki Adana’yı tanıyan, sıcak ikliminde kavrulan, coğrafi yapısını ezberlemiş, Adanalı’nının belediyesinden neler istediğini çok iyi bilen bir mimar kardeşimin birinci olmasını isterim. Bunu istemek de benim en doğal hakkım diye de düşünüyorum,” diye konuştu.

Proje yarışması, katılım süreci, değerlendirme ve sonuçlandırma gibi etaplardan sonra yasal zorunluluktan kaynaklanan bir dizi bürokratik çalışmaları takip etmek durumunda kalacaklarını, bunun da inşaata başlama süresini doğal olarak uzatacağını ifade eden Başkan Arıkan, “Binamızı, İller bankasından alacağımız kredi ile yapacağız. Temelini büyük bir ihtimalle 2012 yılı Temmuz ayında atar, inşaatı bir yılda tamamlar ve Çukurovalının emrine sunarız,” dedi.

Çukurova Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür erkezi Ulusal mimarı Proje Yarışması Jüri Üyelerinin isim ve kariyerleri aşağıda belirtilmiştir.

Seçici Kurul Üyeleri:

Seçici Kurul Danışman Üyeleri:
Yıldıray Arıkan (Çukurova ilçe Belediye Başkanı)

Prof.Dr. Erkin Erten (Mimar, Ç.Ü. Müh. Mim. Fak. Mimarlık Bölümü Başkanı)

Erkan Karakaya (Mimar, TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yön. Kur. Bşk. Yrd.)

Bekir Kamışlı (Mimar, TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı)

Serhat Mehmet Altuner (Y. Mimar, İller Bankası Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü)

Seçici Kurul Asil Üyeleri:
Doç.Dr. Celal Abdi Güzer (Başkan, Mimar, ODTÜ Mimarlık Fak. Mimarlık Bölümü)

Prof.Dr. Alper Ünlü (Mimar, İTÜ Mimarlık Fak. Mimarlık Bölümü)

Doç.Dr. Güven Arif Sargın (Mimar, ODTÜ Mimarlık Fak. Mimarlık Bölümü)

Doç.Dr. Halis Günel (İnş. Müh. ODTÜ Mimarlık Fak. Mimarlık Bölümü)

Yrd.Doç.Dr. Levent Arıdağ (Mimar, Beykent Üniversitesi Müh. Mim. Fak. Mimarlık Bölümü)

Seçici Kurul Yedek Üyeleri:
Dr. Gülertan Akyüzlüler (Mimar, Ç.Ü. Müh. Mim. Fak. Mimarlık Bölümü)

Yrd.Doç.Dr. Kaya Sönmezler (Mimar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mim. Fak. Mimarlık Bölümü)

Doç.Dr. Uğur Polat (İnş. Müh. ODTÜ İnşaat Mühendislik Fak. Bölümü)

Raportörler:
Aysin Aysu (Y.Mimar, Çukurova Belediyesi)

Damla Atik ( İç Mimar, Çukurova Belediyesi)

Etiketler

Bir yanıt yazın