Collins ve Turner’den Ahşap Kaplı Balkonlarla Çevrili Barangaroo House

Barangaroo, bölgede yaşayan ve ziyarete gelen herkesin bir şeyler bulabileceği Sidney'deki bir banliyö bölgesi. Bu bölgede Collins ve Turner tarafından tasarlanan siyah ahşap balkonlu bina, yuvarlak balkonları ile dikkat çekiyor.

Barangoo House projesi, Rogers Stirk Harbour + Partners tarafından planlanan bölgenin güney giriş noktasında bulunuyor.

Avustralya mimarlık stüdyosu Collins ve Turner’in tasarladığı Barangaroo House yarışma sonucu inşa edildi. Büyük bir restoran ve bara sahip üç katlı bina, sıra dışı kentsel bir alanda her yönden öne çıkan güçlü bir görselliğe sahip.


Fotoğraflar: Rory Gardiner

Barangaroo House’un üç tarafında yayalara ayrılmış caddeler, bir tarafında ise araç yolu var. Bu nedenle mimarlar üç farklı cepheyi ayrı tasarlamak yerine yuvarlak bir yapı formu geliştirmeyi seçmişler.

Yoldan geçenler, sekiz metre genişliğindeki bir balkonun altına gömülmüş, kuzey ve batı cephelerindeki çerçevesiz camlar aracılığıyla sokak seviyesindeki barı görebilirler.

Üst katların etrafına sarılan balkonlar, kavisli plana entegre edilmiş ve yeşil bitkiler tarafından çevrelenmiş.

Balkonlar ahşap yuvarlak kesitli çıtalar ile giydirilmiş. Çıtalar, geleneksel Japon Shou Sugi Ban tekniği kullanılarak kömürleştirilmiş. Bu, ahşabın hava koşullarına dayanıklılık özelliklerini arttıran koyu bir yüzey yaratıyor, bu nedenle çok az bakım gerektiriyor.

Mimarlık ofisi, projenin en önemli amacını, “zamanla şehrin çok sevilen bir parçası haline gelen sıcak, zamansız, keyifli bir yapının yaratılması” diye özetliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın