Çizimi Tabletinde Yapmaya Ne Dersin?

Artık her şeyi telefonlarımızdan, tabletlerimizden halleder olduk. Ciddi çalışmalar için bilgisayar başında otursak da, keyifli çalışmanın yöntemlerini arıyor, basitçe halledebiliyorsak mobil ve hafif olmaya çalışıyoruz.

Bir proje ile ilgili çalışıyorsanız defterleriniz, eskizleriniz ve bilgisayarlarınız için elbet büyük bir masaya ihtiyacınız var. Ya da vardı.

Artık, ileriki safhaları göz önünde bulundurmazsak, özellikle sayısal verilere bulaşmadığımız evrelerde daha basit çözümler arıyoruz. Fotoğrafları telefonumuzla çekip, yazımızı tablet aracılığıyla kaleme alıyoruz. Milyonlarca uygulamayı kullanıyor, gün geçtikçe de işlerimizi küçük aletler halledip, yüklerimizden kurtulmaya çalışıyoruz.

Archisketch de bu uygulamalardan sadece biri. İngiltere’de iTunes Store’da en iyi üretim uygulaması seçilmiş. Mimarlar, iç mimarlar ve ürün tasarımcıları için geliştirilen bu uygulamayı diğer eskiz programlarından ayıran özelliği ise ölçeğe duyarlı olması. 

Aynı eskiz kağıdı ile yaptığınız gibi farklı katmanlarda çalışıp, kalem kalınlıklarını ayarlayabiliyor; referans çizgiler yardımıyla planlardan cephe çizimine, cepheden kesite geçebiliyor, kısaca çizimler arasında dolaşabiliyorsunuz.

Ortogonal çizimle de sınırlı kalmıyor, izometrik ya da aksonometrik çizimlerinizde aynı grid sistemini kullanabiliyorsunuz.

Birçok özelliği bulunan bu program hangi aşamaya kadar kullanılabilir bu da sizin kararınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın