Çin’de, Eski Taş Ocağının İçine Otel İnşa Edildi

Shimao Wonderland InterContinental, 12 yıllık bir inşaat süreci sonunda 20 Kasım'da açılacak. Otel, Şangay'ın 30 km güneybatısında bulunan terk edilmiş bir taş ocağında, yer altında inşa edildi.

II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan ocak, 2000 yılında yeni çevre koruma yönetmelikleri nedeniyle kapatılmıştı. 2006 yılında Shimao Group’un bir otel inşa etmek için derin çukurdan yararlanmaya karar vermesiyle dönüşüme başlandı. İnşaatın tamamlanması 12 yıl sürdü.

18 katlı otelin 2 katı 10 metreden fazla derinlikte bir akvaryumun içinde, 2’si ise yerin üstünde.

Atkins ve Studio JADE+QA ortaklığında Martin Jochman tarafından tasarlanan otel pek çok yenilikçi mühendislik çözümünü de barındırıyor.

Yer altında olanlar hariç tüm odalarda, taş ocağının duvarlarından dökülen şelale manzarasına sahip birer balkon bulunuyor. Yerin altındaki katlarda konukların kalacağı odalar, restoran, akvaryum, havuz ve su sporları merkezi var.

Otelin dik bir çukur içinde bulunmasından faydalanarak bungee-jumping ve tırmanma olanakları sunuluyor. Bütün bunlara ek olarak otel, kendi jeotermal ve güneş enerjisi kaynaklarıyla günlük enerji ihtiyacını karşılayacak biçimde planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın