Chuon Chuon Kim 2 Anaokulu

Chuon Chuon Kim 2 Anaokulu

Vietnam'daki anaokulu, eğlenceli mekânları ile her yaştan insanda merak uyandırıyor.

Chuon Chuon Kim 2 Anaokulu projesi, çocuklar ve yetişkinler arasında anlamlı çapraz etkileşimleri teşvik edici bir eğitim ortamı olarak Vietnam’da Ho Chi Minh şehrinin 2. Mahallesi’nde tasarlandı.

Her yaştan insanda merak uyandıran ve onu keşfetmeye çağıran mekânların yanı sıra okulun rahatlatıcı ve sakin bir atmosferi var.

Mimarlık ofisi KIENTRUC O, tasarımları ile ilgili şunu belirtiyor:

Çok sayıda eğitim projesinde bulunduğumuz için, bu deneyimlerin çocukların bakım sorumluluğu kadar önemli olduğunu biliyoruz. Mekânsal deneyimler, her gün çocukların eğitimi ve refahı için emek veren öğretmen ve çalışanların işlerini ilgiyle yapmasını sağlıyor ve onlara ilham veriyor.

Yapının tamamında kullanılan kaplamasız tuğlanın oluşturduğu desenler ile okul, dev bir yapı oyuncağı gibi görünüyor. Şaşırtıcı açıklıklar, benzersiz estetik bir değer katarken; doğal havalandırmayı sağlıyor.

Sınıflar ve diğer odalar, eğlenceli bir çekirdek etrafında yer alıyor.

Her bir katta farklılaşan yerleşim düzenleri dikey etkileşimi arttırarak, çocukların çevrelerindekilere ilgilerini arttırmalarını ve sahip oldukları yaratıcılığı ortaya çıkarmalarını destekliyor.

Sınıfların sakinleştirici atmosferine kıyasla, çekirdek geniş ve hareket dolu. Zemin kattaki bahçeden itibaren mekânlar, kesintisiz bir perspektifi çerçeveleyen bir açıklık ile içeriden ve dışarıdan görülebiliyor.

Üst katlara çıkmaya devam edilip; iç mekânların bağlandığı çatı bahçesine ulaşıldığında, ödüllendirici bir deneyim olarak Saigon Nehri’nin manzarası keşfedilmeyi bekliyor.

Anaokulundaki keşif gezisi, sürekli değişimler ve her mekânda kişiden kişiye göre değişebilen sonsuz deneyimler sayesinde oldukça özgürleştirici. Chuon Chuon Kim 2 Anaokulu, çocuklar ve yetişkinlerin merak duygularını hiç kaybetmeyecekleri bir sürprizler mekânı.

Etiketler

Bir yanıt yazın