Chicago’nun Yeni Sanat Alanına Tadao Ando İmzası

Mimari ve sosyal sanat pratiklerine adanmış özel bir kurum olan Wrightwook 659'un yeni binasını Tadao Ando tasarladı.

Fotoğraflar: Jeff Goldberg/Esto

Şehrin London Park çevresinde yer alan yeni sanat bölgesinde bulunan, 1920’lerde yapılan bir apartman binasını, Tadao Ando çarpıcı bir şekilde geçmiş ve geleceğin zarif bir karışımına dönüştürdü.

Beton hacimler, ince cam trabzanlar ve büyük endüstriyel geniş pencerelerin yanı sıra doğal ışığı içeri alan boşluklar, yapının iyi korunmuş klasik kırmızı tuğla cephesi, orijinal süs ve bezemeleri ile tezat oluşturuyor.

Üst katta yer alan uzun cam kaplı koridor şehrin silüetini gözler önüne sererken orijinal yapının üzerine eğimle çıkan çatı yapısı yeni bir teras ve ek galeri alanlarına olanak sağlıyor.

Kar amacı gütmeyen galeri alanının kurucuları ise Alphawood Foundation Chicago Başkanı Fred Eychaner ve mimarlık tarihçisi Dan Whittaker.

Chicago’da sessiz ve derin fikirlere, düşünceli etkileşime olanak sağlayan bir yandan da daha adil bir toplum için aktivizmi teşvik eden bir sanat alanı kazandırmış olmaktan dolayı çok mutluyuz.

Wrightwood 659 Direktörü Lisa Cavanaugh

Wrightwood 659, “Ando and Le Corbusier: Masters of Architecture” sergisi ilk olmak üzere her yıl iki sergi düzenlemeye başlayacak. Sergi, Paris’teki Le Corbusier Vakfı ve Chicago Sanat Enstitüsü’nden getirilen 100’ün üzerinde çizim, maket ve ikonik mimarın 160 eserinin öğrencileri tarafından yapılan maketlerinden oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın