Centre Pompidou, Paris’in Güneyinde Sanat Fabrikası Kuracak

Centre Pompidou, bu kez Paris'in güney banliyölerine doğru genişliyor. Merkezin yetkilileri, Massy'de (Essonne) bir sanat fabrikası oluşturacaklarını açıkladılar.

Yeni bir kurumsal model olarak düşünülen mekan, Île-de-France’ın çok merkezli gerçekliğine uyarlanmış bir “sanat fabrikası” olacak.

Yeni mekanın, koleksiyondaki eserlerin korunması ve restorasyonu için bir merkez, yeni bir kültürel ve yaratıcı alan olması planlanıyor. Fabrika, yerel aktörlerle iş birliği içinde, kültürel, akademik çalışmalara, sergilere, çalıştaylara, gösterilere ve performanslara ev sahipliği yapacak. Mekan, bölgede yaşayanların sanat deneyimlerinin bir parçası olmalarını ve bilim, dans, müzik, mimarlık, sürdürülebilir şehircilik gibi diğer disiplinlere açık birçok orijinal yaklaşımı keşfetmelerini sağlayacak.

Centre Pompidou, modern ve çağdaş sanatın Avrupa’daki en büyük iki koleksiyonundan birine ev sahipliği yapıyor. İçerisinde bulunan Musée National d’art Moderne’deki 120.000 eserin bir çoğu da yeni merkeze taşınacak. Toplam 22.000 metrekarelik alan 2025’te açılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın