Çatıya Dönüşen Yaya Köprüsü

Hollanda'nın Utrecht kentindeki yeni köprü yalnızca bisiklet ve yaya yolu olarak vazife görmüyor, bir yandan da kent parkı tarafından çevrelenmiş bir okulun çatı bahçesini de şekillendiriyor.

NEXT Architects tarafından tasarlanan, 3 Nisan’da resmi olarak kullanıma açılan Dafne Schippers Köprüsü, Utrecht’teki Amsterdam-Rhine Kanalı üzerinden geçiyor ve kent sakinlerine koşu ve bisiklet yolları ile oyun alanları sağlıyor.

Kent yönetimi görevlendirmesi ile NEXT Architects, Rudy Uytenhaak Architectenbureau, Arup ve Bureau B+B’nin peyzaj mimarlarıyla beraber, yerleşmenin ihtiyaçlarına odaklanan bir tasarım için bir işbirliği yaptı.

Yaklaşık olarak 110 metre uzunluğundaki köprü, Utrecht kentinin eski bölümü ile yeni bir yerleşme olan Leidsche Rijn’i birbirine bağlamakta. Bisiklet sürücüleri ve yayalar, Utrecht’in Oog in Al bölgesinden Victor Hugo Parkı’na doğru uzun bir virajı takip ediyor ve ardından yol, yerel bir okulun yeşil çatısına doğru yöneliyor. NEXT Architects’ten Marijn Schenk “altyapının, mimarlığın ve peyzajın oluşturduğu uyumlu bir bütünlüğü şekillendirmek adına, akıcı bir hareket ile bisiklet yolu, park ve okulun bir araya getirildiğini” açıklıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın