Çamlıca Tepesi böyle olacak

NTV ve Taraf gazeteleri gündemine “Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması”nı taşıdı.

Çamlıca Tepesi’ndeki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve bunların tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışma sonuçlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Projeler Dairesi Başkanlığı Projeler Müdürlüğünce düzenlenen “Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması”nda dereceye giren projeler belirlendi.

Buna göre, 100 bin TL’lik birincilik ödülünü Ortadoğu Teknik Üniversitesinden yüksek mimar İnanç Eray’ın ekibi, 65 bin TL’lik ikincilik ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesinden Dilek Topuz Derman’ın ekibi, 45 bin TL’lik üçüncülük ödülünü de İstanbul Teknik Üniversitesinden yüksek mimar Melike Altınışık’ın ekibi kazandı. Ayrıca 3 projeye de 25 bin TL değerinde mansiyon ödülü verildi.

Yarışmaya katılan projeler, 24 Ekim’e kadar Haliç Kongre Merkezi Pera Blok Fuaye Salonu’nda görülebilecek. Ödül töreni, 24 Ekim’de gerçekleştirilecek. Çamlıca Tepesi’nde hangi projenin uygulanacağına, daha sonra karar verilecek.

Haberin devamını buradan inceleyebilirsiniz.

Taraf yazarı Ertan Altan ise yazısında, “Çamlıca’da çevreye radyasyon yayan TV antenleri kalkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ortak Anten projesi için düğmeye bastı” diyor ve ekliyor.

“Bugün dünyanın en iyi üniversitelerinden birinin diploma töreninde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Ben üniversiteden hiç mezun olmadım. Doğruyu söylemek gerekirse, mezuniyete en yaklaştığım an da bu an! Sizlere hayatımla ilgili üç hikaye anlatacağım. Hepsi bu. Büyütülecek birşey değil. Sadece üç hikâye.”

Yazının devamını buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın