Çamlıca Camisi Yeni Camilere Model Olabilir

14 Haziran 2016 günü İstanbulajansı internet sitesinde yayınlanan habere göre Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni başlattığı cami konsepti projesine Çamlıca Camisi'nin örnek olması planlanıyor.

Sitede yayınlanan haber aşağıdaki gibidir:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal, “Çamlıca Camisi model alınıp küçültülmüş, ama büyük hali ülkenin birçok köşesine yapılabilir” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, yaptığı açıklamada, yapımı devam eden Çamlıca Camisi’nin İstanbul’un dokusuna uyumlu olduğunu belirterek, kentin her tepesinde bir caminin yer aldığını, bunlardan birinin de Çamlıca Camisi olduğunu belirtti.

Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığının yeni başlattığı cami konsept çalışması olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

“Açıkçası Çamlıca Camisi bunun için bir örnek olabilecek, bir öncül olarak görülebilecek cami. Sadece cami olması açısında değil, tarihteki geleneği sürdürmesi, yani tepelerin üzerine bir mabedin dikilmesi ve kimlik oluşturulması noktasında da çok önemli. Özellikle müştemilatı açısından Türkiye’deki cami geleneğine yeni bir ufuk katacak yapısı var. Bu anlamda da özel bir misyonu olduğunu, yol gösterici ve rehberlik edeceğini düşünüyorum.” Caminin yakın bir zamanda ibadete açılacağına işaret eden Ünal, “Cami bir nevi milletimizin beğenisine sunulacak. Milletin ihtiyacını karşılayıp karşılamadığı ise önemli bir unsur olacak ama en önemlisi caminin tetikleyici rolü bundan sonra başlayacak. Çamlıca Camisi model alınıp ülkenin birçok köşesine de yapılabilir, ama küçültülmüş, ama büyük hali. Çamlıca Camisi’nin bir model olabileceğini, böyle bir iddiasının olduğunu düşünüyorum. Bütün bunları zaman gösterecek. Her şeyi milletimizin teveccühü ortaya koyacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın