Cami Standartları Projesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin yapımına ilişkin standartlar getirmeye hazırlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez, “Cami Standartları Projesi” için bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında gerçekleşen toplantıda, camilerin, medeniyete yakışır ve günümüz ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde imar edilmesi için hangi adımların atılması gerektiği üzerine görüşler paylaşıldı.

Cami Standartları Projesi ile camilerin; günümüz koşullarına uygun modern projelerin uygulandığı ve denetlenebildiği, kendi enerjisini üretebilen, kullanım suyunun geri dönüşüm olarak çevre ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılabildiği, kimlikli şehirler projesine hizmet eden, şehrin dokusuna uygun ibadet mekanları olması hedefleniyor.

Yapı denetimle ilgili hususlarda yapılacak gerekli düzenlemeler sayesinde depreme dayanıklı güvenli yapılar oluşturularak vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve yapılacak mevzuat düzenlemeleri ile de camilerin, sadece bir ibadet alanı olmaktan çıkıp hayatın merkezi haline gelmesi, böylece toplumun her kesimi tarafından kullanılan fonksiyonel yapılar haline dönüşmesi öngörülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın