Calatrava Dubai’de Dünyanın En Yüksek Kulesini Tasarladı

Santiago Calatrava, Dubai Körfezi Limanı'nda dünyanın en uzun kulesini tasarladı.

Calatrava tarafından Dubai’de tasarlanan seyir kulesinin tasarımı, geleneksel İslam mimarisini çağdaş tasarım, mühendislik ve sürdürülebilirlik teknikleriyle buluşturuyor. Üç kamusal seyir platformu bulunacak kulede aynı amanda bir kafe, çeşitli etkinlik mekanlarının yanı sıra kuleden ayrılarak cephesinde hareket eden dinamik balkonlar da yer alacak. Strüktürün en tepesinde “Zirve Odası” adı verilen, 360 derecelik bir kent manzarası sunan seyir platformu bulunacak.

Kule, gün içinde kent siluetindeki ince uzun formuyla dikkat çekerken gece de çeşitli ışık gösterilerine sahne olacak. Yapıda, su toplama sistemi yüksek verimli bir soğutma sistemi kurulacak. Bitkilendirme ve entegre gölgeleme sistemi güneşten korunma sağlarken yapıyı daha verimli hale getirecek.

Kentin yeni kamusal mekanı olarak lanse edilen kulenin zemin katında, mağazalar, müze, eğitim tesisleri ve iç mekan oditoryumu bulunduran bir merkezi plaza yer alacak. Yeşil koridorlar yaya ulaşımını sağlarken Dubai Körfezi Limanı’na da erişimi sağlayacak.

Kule inşaatının 2020’de tamamlanması öngörülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın