Burada Otopark Yok, Bisikletpark Var

Hauschild + Siegel mimarlık ofisi Malmö'de, apartman sakinlerinin her katta bisiklet park yerine sahip olduğu "Cykelehuset Ohboy!" bisiklet evini tasarladı.

Cykelehuset Ohboy!‘un otomobil garajı yok. Hatta İsveç’in otomobil park yerine sahip olmayan ilk apartmanı olduğu söyleniyor. Cykelehuset, bisiklet evi demek. Bisikletlilerin ihtiyaçlarına odaklı tasarlanan 7 katlı binada yaşayan herkesin kendi katında bisiklet park yeri var. Bisikletler binaya rahatça sokulup istenilen kata taşınabiliyor.

Binanın yapımı henüz tamamlanmamış. Tamamlandığında, 2016 sonuna doğru apartman sakinlerinin taşınması bekleniyor.

Binadaki detaylar bisikletlerin binanın içinde rahatça taşınabilmesi için tasarlanmış: Tüm duvarlar brüt beton, yani bisikleti taşırken çarpınca, lastiğiyle iz bırakınca sorun olmuyor. Asansörler, bina ve daire girişleri bisikletin sığabileceği genişlikte yapılmış.


Binadaki geniş girişlerden biri

Apartmandaki her dairenin önünde bisikletlerin konulabileceği küçük antreler ve kilitlenebileceği parmaklıklar var. Daireye dışarıdan gelen yürüyüş yolu ile bisiklet buraya kadar ulaştırılabiliyor.

Evlerin karşılıklı iki tarafının da balkona açılması havalandırmaya olanak sağlandığı için klima gibi ekstra havalandırma araçlarına gerek kalmıyor.


 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın