Bu köprü her an yıkılabilir

Zonguldak'ta altında çok sayıda dükkân bulunan, üzerinden yüzlerce aracın geçtiği 56 yıllık Fevkani Köprüsü belediye raporuna göre yıkılma riski taşıyor. Ancak köprü rapora rağmen kullanılıyor.

Zonguldak’ın sembollerinden olan ve üzerinden her gün yüzlerce aracın geçtiği 56 yıllık Fevkani Köprüsü’ne ilişkin yedi yıl önce hazırlanan rapor korku yarattı. Raporda köprünün aşırı yıprandığı, yıkılma riski bulunduğu ve yeniden yapılması gerektiği belirtildi.

Altında çok sayıda dükkân bulunan ve kent trafiğinin kalbi olarak nitelenen Fevkani Köprüsü ile ilgili rapor Zonguldak Belediyesi tarafından uzman kişilere hazırlatıldı.

Meslek odaları tepkili

Raporda köprünün üst yapısının hasarlı olduğu, çelik yapının zarar gördüğü, bağlantı noktalarının zayıfladığı, kolon ve kirişlerinde paslanma görüldüğü vurgulandı.

Tesbit edilen tüm hasar ve risklere karşı köprüde kapsamlı bir onarım ve güçlendirme çalışması yapılması gerektiği ancak bunun da önemli bir maliyet gerektirdiği vurgulanan raporda, “Söz konusu köprünün kaldırılarak yerine güncel şartnamelere uygun yeni köprü yapılmasının daha uygun ve gerçekçi bir yaklaşım olduğu düşünülmektedir” denildi. Raporun üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen en ufak bir girişimde bulunulmadı ve köprü aynı işlekliğiyle kullanılmaya devam ediyor. Kentteki sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları bu duruma tepki gösterirken durumu valilikle paylaşan Zonguldak Belediyesi’nin bir çözüm arayışı içinde olduğu belirtildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın