Bozkırda Bir Veranda

Güney Afrika'daki Pretoria yakınlarındaki, Nadine Engelbrecht'in tasarladığı yapı manzaraya bakan büyük bir verandaya ev sahipliği yapıyor.

Sürdürülebilir mimaride uzmanlaşmış Nadine Engelbrecht’in son projesi, Güney Afrika’daki Zwavelpoort’ta, Pretoria’nın hemen dışında yer almakta. Güney Afrikalı mimarın ailesini şehrin gürültüsünden ve karmaşasından kaçtıklarında ağırlamak için kırlara yerleştirilmiş bir sığınak olan The Conservatory, binanın kalbindeki büyük camdan verandayla birleştirilen iki ayrı kanattan oluşuyor.

Kırsal Güney Afrika mimarisine özgü oluklu ve yarı saydam bir çelik çatı ile örtülü veranda, optimum iklim kontrolü sağlayan elektronik pencerelere sahip. Cilalı beton zemin, ışığın alttaki bodruma ulaşmasını sağlayan bir cam bölüm tarafından kesiliyor. Yaşam alanları, doğal ışıktan en iyi şekilde yararlanmak ve her mevsimde uygun bir sıcaklık sağlayabilmek için özenle tasarlanmış. Ebeveyn yatak odası, gün boyunca güneş ışığından korunmak ve terastan muhteşem gün batımlarını izleyebilmek için evin batı kısmına yerleştirilmiş.

Dayanıklılığı ve az bakım gerektirmesi nedeniyle seçilen çıplak tuğla, çelik ve beton, binanın alçak gönüllülüğünü vurgulayan, bol miktarda beyaz meşe kullanımıyla süslenmiş endüstriyel bir yapıya sahip. Sonuç ise malzemelerinin sadeliği ile zarif hale getirilmiş, çevredeki doğayı kucaklayan, modern ve sıra dışı bir ev.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir