Bornova’da Ortak Akıl Sergisi

Bornova Belediyesi'nin 'ortak akıl' ilkesiyle üniversitelerle başlattığı tasarım alanındaki işbirliği üçüncü kez'Bornova İçin Fikirler (BİF) Sergisi'nde hayat buldu.

Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde açılan ve kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yer aldığı sergi 16 Aralık’a kadar açık kalacak.

Bornova İçin Fikirler (BİF) 3. Tasarım Sergisi, Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirilen kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergide Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi’nden yaklaşık 250 öğrencinin 40 akademisyenin danışmanlığında hazırladıkları 7 ayrı proje ile ilgili çalışmalar yer aldı.

Fikirler değerlendirilecek

Öğrencilerin yaptığı tasarımlar daha önceki iki sergi gibi basılı yayın haline getirilecek. Ayrıca referans fikirler olarak Bornova’nın tasarlanmasında değerlendirilecek olan çalışmalar bif.bornova.bel.tr adresinde de yayınlanacak. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ndeki sergi 16 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

BİF 3 Sergisi’nin açılışına katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila belediyecilikanlayışını ortak akıl ve katılımcılık ilkeleri ile sürdürdüklerine dikkat çekti. Başkan Atila, “Birçok alanda üniversitelerimizle iş birliği yapıyoruz.Bunlardan biri de tasarım bölümleriyle, tasarımla ilgili bütün konulardayaptığımız ortak çalışmalar. Bizim en önem vardiğimiz konulardan biri kentsel tasarım konusu. Bunun için belediyemizde Kentsel Tasarım adı altında hayalederek çalışan, projeler ortaya koyan bir müdürlük kurduk” dedi.

Başkan Olgun Atila, BİF projesinin sadece üniversite belediye arasında değil aynı zamanda üniversitelerin farklı bölümleri arasında da fikir alışverişi sağladığını söyledi. Bornova Belediyesi’nin stratejik planlarından birinin tasarım inovasyon ve turizm olduğunu da anlatan Atila, “Bu konuda pek çok iyi proje ve yeni tasarım noktaları ortaya koymaya çalışıyoruz. Ayrıca turizmi güçlendirerek bir turizm hareketi başlattık” diye konuştu. Başkan Atila ayrıca Belediye Hizmet Binası Projesi, Çocuk Müzesi ve Çocuk Dünyası gibi belediye tarafından hazırlanan projeri de anlattı.

BİF Sergisi’nde yer alan projeler şöyle:

Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
– Peyzaj Planlama ve Tasarım Stüdyosu

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
– Büyükpark Kızlar Kahvesi İç Mekan Tasarımı

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
– İzmir, Bornova ve Çamdibi-Altındağ Planlama Çalışmaları
– Bornova’da Mekan ve Tasarım

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Programı/Kentsel Tasarım Sütüdyosu
– Bornova Çayı Alt Havzası Planlama-Tasarım Kurgusu ve KentDönüştürmesi Projesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü
– Evka 3 Kültür Merkezi Projesi
– Karaçam Ekolojik Çocuk Köyü Projesi

Katip Çelebi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
– Kızılay Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhtiyaçAnaliziYöntemlerin Geliştirilmesi

Etiketler

Bir yanıt yazın