Bitti Gitti Ahşap Ses Sistemi’ne German Design Awards’tan Ödül

Bitti Gitti, el yapımı Ahşap Ses Sistemi ile German Design Council (Alman Tasarım Konseyi) tarafından düzenlenen German Design Award yarışmasında “Ürün Tasarımında Mükemmeliyet” ödülü kazandı.

German Design Award yarışmasının ödülleri, 9-13 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası Frankfurt Ambiente Fuarı kapsamında yapılan törenle sahiplerini buldu.

Ahşap Ses Sistemi, Bitti Gitti’nin kurucusu mühendis ve tasarımcı Erbil Sivaslıoğlu tarafından geliştirildi. Huş ağacından yapılan akıllı telefon hoparlörü, telefonun sesini ortalama 25 desibel (standarda göre 4 kat) yükseltiyor. Özel tasarımlı haznesi sayesinde tüm cep telefon modelleriyle uyumlu olan ürün, pil ya da güç kaynağı gerektirmeden çalışıyor.

Aralarında dünyaca tanınan tipografi sanatçısı Erik Spiekermann’ın da bulunduğu 38 bağımsız tasarımcıdan oluşan juri, raporlarında Ahşap Ses Sistemi’nin “…Dayanıklı ve kompakt hoparlörün temiz, güncel ve yalın tasarımı ile huş ağacı gövdesi sayesinde tamamen sürdürülebilir bir ürün” olduğu vurgulandı.

Ödüllü ürünler fuar boyunca Messe Frankfurt’taki Galleria Nord’da 136 farklı ülkeden 134,600 ziyaretçiye sergilendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın