Bir İsveç – Türkiye Ortaklığı: Equal Spaces

Swedish Institute ve İsveç Başkonsolosluğu’nun yaratıcı, akıllı ve kapsayıcı şehirleşmeyi destekleyen projesi "Equal Spaces", İsveç’ten ve Türkiye’den partnerler ile ortak üretimler ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Şehir planlama, mimari, tasarım ve diğer yaratıcı alanları kapsayan çok disiplinli bir proje olan Equal Spaces ile yaratıcı profesyoneller, kurumlar, öğrenciler, ticari kuruluşlar ve vatandaşlar gibi şehirde bulunan farklı aktörleri bir araya getiren bütünsel bir yaklaşım ile yaşam kalitesini artırmak ve toplum üzerinde olumlu bir etki oluşturmak amaçlanıyor. Bu çalışma yaratıcı, akıllı ve kapsayıcı şehirler başlıkları altında şekilleniyor.

  • Yaratıcı sektör gelişmeyi, inovasyonu ve kentsel alanlardaki kapsayıcı yaklaşımları destekliyor. “Yıkıcı düşünme” olarak tercüme edilebilecek “disruptive thinking” sayesinde yaşam kalitesini, sürdürülebilirliği ve sosyal bütünlüğü destekleyecek alternatif girişimcilik modelleri ortaya çıkıyor.
  • Akıllı şehirler ise inovasyon ve dijitalleşme ile çevre ve iklim dostu teknolojiler sunuyor. Katılımcı bir şehir politikası izlemek ise insan kapitalinin daha iyi kullanılmasını ve daha demokratik sosyal platformlar oluşturmayı sağlıyor.
  • Kapsayıcı şehirler başlığı altında erişilebilirlik, cinsiyet eşitliği, sosyal ve ekolojik sürdürülebilirlik konuları ele alınıyor.

İsveç’ten ve Türkiye’den partnerler ile yeni diyaloglar ve iş birlikleri oluşturma, bilgi transferi ve inovatif çözümler için ortak üretimlerin hedeflendiği proje kapsamında İstanbul ve İzmir şehirlerinde sergiler, atölyeler, lab çalışmaları, konuşmalar ve diğer katılımcı aktiviteleri içeren bir program hazırlandı. Detaylar belirlendikçe güncellenecek olan etkinlik listesi aşağıdaki şekilde:

Equal Spaces Etkinlik Serisi

İstanbul

Emelie Röndahl ile Google Weaving Stop-time Atölyesi
21 Eylül 2018 – SALT Galata

lapsis ile Urgent Pedagogies
22 Eylül 2018 – Arter

Social City Projesi
Ekim 2018

4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında ArkDes (İsveç Mimarlık ve Tasarım Merkezi) Semineri
Kasım 2018

İzmir

Ekim ayının ilk haftasında İzmir Mimarlık Merkezi ve K2 Galeri’de sergiler, sunumlar, konuşmalar ve buluşmalar yapılacak. Sergiler, her iki ülkeden profesyonelleri günümüzdeki zorluklar ve fırsatlar ile ilgili yaratıcı diyalogları teşvik etmek için bir araya getirmiş olacak. Ayrıca İzmir Mimarlik Merkezi, Ulusal Mimarlık Haftası kapsamında, 6 Ekim’den itibaren panellere ve 9 – 16 Ekim ve 23 – 30 Ekim tarihleri arasında Equal Spaces teması etrafında İsveç ve Türkiye’den film gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

The Smart City ve Woodland Sweden Sergileri Açılışı
1 Ekim 2018 – İzmir Mimarlık Merkezi

Aiming for Democratic Architecture Sergisi Açılışı
2 Ekim 2018 – K2 Galeri

Pecha Kucha: Creative, Equal & Smart City
3 Ekim 2018

Hackathon- ARKIMAGITON
27-28 Ekim 2018

İlerleyen zaman içerisinde paylaşılacak detaylar için Swedish Institute resmi sayfasını ziyaret edebilir ya da info@in-between.online adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın