Beylikdüzü’ne metrobüs geldi konut fiyatı uçtu

İstanbul'un nezih ilçelerinden biri olmasına rağmen merkeze ulaşım sorunu nedeniyle çok tercih edilmeyen Beylikdüzü'nde metrobüs çalışmaları son aşamaya geldi.

Kısa süre içinde hizmetine sunulacak olan Beylikdüzü-Avcılar Metrobüs hattı, ulaşımı kolaylaştırırken emlak fiyatlarını da yüzde 30’a kadar artırdı

İstanbul’un kentleşme ve sosyal imkânlar açısından en nezih ilçelerinden Beylikdüzü, şehir merkezine uzaklığı nedeniyle çok tercih edilmiyordu. Bu yüzden 3 oda 1 salon sıfır daireyi 750 liraya kiralamak, satılık olarak da 115 bin ila 130 bin lira arasında daire bulmak mümkündü. Ancak, metrobüs çalışmaları, Beylikdüzü’ndeki satılık ve kiralık daire fiyatlarını yüzde 30 oranında artırdı. Beylikdüzü’nde şu anda 3 oda 1 salon kiralık daire fiyatları 900 lira ile bin 300 lira arasında değişiyor. Metrobüsün konut fiyatlarını anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Proje sürecinde ilçede emlak fiyatları kademe kademe arttı ve bölge, daha fazla değer kazandı” dedi.

AVCILAR’A ULAŞIM 20 DAKİKA
Kişi başına düşen yeşil alan miktarı, temiz havası ve sahil şeridiyle son zamanlarda ilgi toplayan Beylikdüzü ilçesi, nüfusu 250 bine dayandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Uzun, belirgin özellikleriyle giderek cazibe merkezi haline gelen Beylikdüzü’nün çok yakında faaliyete geçecek metrobüsle ulaşımda ciddi rahatlama olacağını söyledi. “Marka değeri de hızla artan ilçe, modern ve huzurlu yaşamı arayanlar tarafından her geçen gün daha fazla tercih ediliyor” diyen Uzun, “Avcılar – Beylikdüzü Metrobüs Hattı tamamlandığında yoğun trafikte yaklaşık 1 saatte alınan bu mesafe, 20 dakikada kat edilecek. Beylikdüzü – Söğütlüçeşme arasındaki 50 kilometrelik mesafe ise 83 dakikada alınmış olacak. Avcılar-Söğütlüçeşme hattında halen günlük ortalama 715 bin yolcu taşınırken, Beylikdüzü hattının devreye girmesiyle bu rakam günde ‘1 milyon’ kişiye ulaşacak” dedi.

En çok gençler tercih ediyor
Beylikdüzü Remax Genel Müdürü Taylan Tosun, Beylikdüzü’nde son 3 aylık kiralamaların metrobüs çalışmalarının bu dönemde somut olarak görülmesiyle birlikte sürekli artan bir ivme kazandığını anlattı. “Gerek Beylikdüzü’nde bulunan birçok projenin teslim tarihinin gelmesi gerekse de havaların ısınması böl-geye olan talebi artırdı” şeklinde konuşan Tosun, şunları ifade etti: “En çok yüksek katlı konut projelerinde 1+1 daire tiplerine talep var. Çünkü Beylikdüzü’nü tercih eden kesim genelde yaş ortalaması 18 ile 30 arası olan genç kesim. Bunlarda maliyet, temizlik ve ısınma gibi nedenlerden dolayı 1+1 daire tiplerini tercih ediyorlar. Bölgenin çok yeni bir yerleşim yeri olması da ilgiyi artırıyor. Buna bağlı olarak her şey düzenli yeşil alanlar belli altyapı hazır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın