Bauhaus Museum Weimar Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Bauhaus, Walter Gropius 1919 yılında Weimar'da kuruldu ve 1925 yılına kadar, Dessau'ya taşınmadan önce, bu küçük Alman kentinde faaliyet gösterdi.

Weimar kentinin Bauhaus’a adanmış kendi büyük müzesini alma planlarının açıklaması, muhtemelen uzun vadede geç kalınmış bir hamleydi. 2011 yılında Klassik Stiftung ve Weimar kenti müze binası için bir yarışma açtı ve yarışmaya 536 proje teslim edildi. Sürecin sonunda Heike Hanada’nın projesinin uygulanmasına karar verildi.

2015-2018 yılları arasında devam eden inşa sürecinin ardından Bauhaus’un 100. yılını simgeleyen yepyeni yapı 6 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Alman mimar Heike Hanada tarafından tasarlanan müze, minimalist beyaz bir küp şeklinde. İçindeki değerli ve bilgilendirici sergiler ile Bauhaus koleksiyonu için iddiasız bir görünüm sunuyor.

Bauhaus Museum Weimar, beş katlı ve yaklaşık 2.000 m2‘lik sergi alanına sahip. Ziyaretçiler müzenin geniş giriş salonuna caddeden ya da bitişikteki Weimarhallenpark’tan ulaşıyor. Giriş salonu, müze boyunca tüm ana yolların başlangıç ​​noktası. Ziyaretçiler, bir koordinat sistemi içine yerleştirilmiş basamaklı merdivenler aracılığıyla yön kazanıyorlar.

Özel olarak tasarlanmış aydınlatma, geceleri binanın cephesini temiz ve keskin şeklini vurguluyor.

Dessau’daki diğer müzenin açılışı ise bu sonbaharda yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın