Bauhaus Museum Dessau Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Addenda Architects tarafından tasarlanan Bauhaus Museum Dessau kapılarını ziyaretçilerine açtı.

İki buçuk yıl süren inşaat sürecinin ardından Bauhaus Museum Dessau 8 Eylül 2019’da açıldı.

Bauhaus’un 100. yılı kutlamaları nedeniyle inşa edilen müzelerden birisi Weimar’da, diğeri de okulun ikinci durağı olan Dessau’da bulunuyor.

Bauhaus Dessau Müzesi için 2015 yılında açılan yarışmayı Barselonalı Addenda Architects kazanmıştı. 831 başvuru arasından kazanan öneri, netliği ve sadeliği ile jürinin dikkatini çekmişti.

Tasarımcıların binanın içinde bina olarak tanımladığı müze, basit bir anlatımla camla sarılı bir beton blok. 100 metre uzunluğunda 18 metre genişliğindeki müzenin bir cephesi şehre diğer cephesi ise parka dönük. Birinci kattaki “The Black Box” müzenin merkezini oluşturuyor. 1.500 metrekarelik siyah betonarme küp hassas koleksiyon malzemelerini saklıyor. 49.000’den fazla objenin bulunduğu bu alan dünyadaki en büyük ikinci Bauhaus koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. İki merdiven boşluğu tarafından desteklenen “The Black Box”, zeminden 5 metre yükseklikte asılı bulunuyor.

Zemin katta, iki merdiven boşluğu arasında “esnek alan” olan tabi edilen yerde bilet gişesi, kafe, mağaza ve 600 metrekarelik değişen sergiler için bir alan bulunuyor. Binanın kuzey ucunda konsolun altında ofisler, güney ucunda eğitim alanları bulunuyor.

Lichtspielhaus (Lucy Raven)

Lucy Raven’in “Lichtspielhaus” ve Rita McBride’ın “Arena” isimli eserleri dans, konser, oyun, performans, konuşma, seminer, film gösterimlerinin yapılabileceği “esnek alan”da sergileniyor.

Arena (Rita McBride)

Bauhaus Museum Dessau Yarışması‘nda 1. Ödül alan ekibin üyesi olan Jose Zabala 2 aşamalı uluslararası yarışmanın sürecini 13 Mayıs 2017’de Bursa’da düzenlenen Uluslararası 28. Yapı ve Yaşam Kongresi kapsamında anlatmıştı:

Etiketler

Bir yanıt yazın