Balıkesir Belediyesi Hizmet Binası Yarışması’nın Soru-Cevapları Yayınlandı

24 Haziran 2016 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan yarışmanın soru-cevapları yayınlandı.

Proje teslim tarihi 27 Eylül 2016 olan yarışmada raportörlüğe 58 soru iletildi. Yayınlanan soru ve cevaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışmanın takvimi ise şöyle:

• Projelerin teslimi: 27 Eylül 2016, Salı, 17:00
• Kargoyla gönderimin son teslim alım tarihi: 29 Eylül 2016, Perşembe
• Jüri çalışması başlangıcı: 1 Ekim 2016, Cumartesi
• Kolokyum: 8 Ekim 2016, Cumartesi, 13:00

Etiketler

9 yorum

  • serdar-colak says:

    Çok yarışma soru cevapları okudum ama ben lise mezunuyum çok süper fikirlerim var katılsam olmaz mı (bi güzellik yapın be!!!) diyeni ilk defa gördüm. Adam üşenmemiş şartnameyi okumuş (tam okumamış aslında) utanmadan başvurmayı düşünüyor.

  • omer-yilmaz says:

    Keşke katılsa; keşke katılıp ödül alsa; zarflar açıldığında tüm mimarlar utansa. Ama olmuyor böyle şeyler ne yazık ki.

  • mehmet-karadeniz says:

    katılmak isteyen katılsın. Jüri de mimari kıstaslara göre değerlendirir olmamış der eler geçer yetersizse. Korkumuz nedir anlamadım ki??? Doktorlar ile bi analoji kurulmuş ama o da gayet talihsiz bir benzetme.

    Oda’dan belge isteme konusuna gelince odanın aidatlarını tahsil etmesi için mi öyle bi karar alınmış diye merak etmiyor değilim:)

  • omer-yilmaz says:

    Türkiye’deki yasal mevzuat katılıma değil ama zarflar açıldığında katılmış da ödül almışsa ödülünün geçerli olmasına engel. Lakin böyle bir durum oluşsa ödül almıştan daha çok ses getireceği için amaç yerine gelmiş olurdu. Olmuyor. Lise öğrencisi değil mimarlık öğrencisi için de geçerli bu söylediğim…

    Ha Türkiye’deki yasal mevzuat değişmeli mi, evet. Ama sadece “herkes katılsın ya işte nolcak” boyutu ile tartışamazsınız bu konuyu. Şuradan buyurun önce: http://bit.ly/1Rhnazo

  • serdar-colak says:

    Konuya ilk yorum yapan olarak, bu noktalara geleceğini tahmin edemedim doğrusu. Finlandiya örneklerine kadar gittik. Keşke insanımız ortalama bir Finlandiyalının sahip olduğu eğitim, görgü ve donanıma sahip olsa da bu dediğiniz işler bizde de mümkün olabilse… Artık kendi donanımlarımız doğrultusunda topluma katı verebilmeyi içimize sindirebilmiş bir toplum olmamız gerekiyor. Bırakın mimar mimarlığını, doktor doktorluğunu, öğretmen mesleğini icra etsin. Ancak liyakatın h,çe sayıldığı toplumlarda sonuç malesef bizim geldiğimiz gibi oluyor. İlkokul mezunu mühetahhitlere sahip bir ülke olarak inşaat kalitemiz ortada, birde tasarım işine soyunduklarını düşünürsek bu cehaletle daha neler göreceğiz. Ben mevcut mimarlık fakültelerinin %95 nin kapatılmasını savunurken (eğitim ve öğrenci kalitesini göz önüne aldığımızda) meslek eğitimi almamış toplulukların önünü açmaktan söz eder olduk. Bu arada biliyorsunuz son 10 gün içerisinde hava kuvvetlerimizdeki pilot sayısı oldukça azaldı. Başvurmayı düşünüyorum. Yaparım, ne var ki alt tarafı F-16, hiç pc’de similasyon oynamadık!!!!!

  • omer-yilmaz says:

    Hazır ol, sağa dön marş.

  • serdar-colak says:

    Ayıp oldu…..

  • omer-yilmaz says:

    E biraz da biz espri yapalım ya.

  • ahmet-turan-koksal says:

    Yarışmalar ikiye ayrılabilir. Halk kategorisi + Mimar kategorisi. Öğrenci diye de ayırabilirsiniz. Örneğin bazı yarışmalarda amatör taraftan gelen fikir, profesyonelleri dahi geçebiliyor.

    Bu arada deneyimsiz birinin eline neşter verip hastaya açık kalp ameliyatı yaptırma teşbihi pek yanlış. Proje yapılır yapılmaz uygulanmıyor ki. Zaten çoğu yarışmada uygulanamayacak ama çok etkileyici biraz da ütopik projeler mansiyona değer görülür. Amaç budur.

    Bu arada herkes ilkyardım kursu almak zorunda bence. Lise mezunları da yarışmalara teklif vermeliler. Camigor.com’da çoğu zaman mimar olmayanların da fikrini sunuyoruz.

    Serdar Çolak’a teşekkür ederiz bunu konu ettiği için.

    Ömer Yılmaz’a espri hakkı veridinizi için ayrıca teşekkür 🙂

Bir yanıt yazın