Bakan Fikri Işık: Askeri Arazileri Kentsel Dönüşüm İçin Veririz

Boşaltılan askeri arazilere ilişkin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kent dışına taşınması kararı alınan askeri arazilerle ilgili açıklamada bulundu.

Habertürk’ün haberine göre: Milli Savunma Bakanı Fikri Işık kent dışına taşınması kararı alınan askeri tesislerle ilgili sürecin nasıl yürütüleceğine dair bilgi verdi. Taşınmalar sırasında TSK’nın ihtiyaçlarının öncelikli göz önüne alınacağını belirten milli savunma bakanı, konuyla ilgili çalışmayı Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortak yürüttüğünü anlattı. 

Habere göre askerlik şubesi gibi tesisler kent içinde kalmaya devam ederken, tank taburları, cephanelik ve atış alanları gibi yapılar şehrin dışına taşınacak. Milli Savunma Bakanlığı, taşınacak arazileri belirleyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeşil alan niteliği bulunmadığını tespit ettiği arazileri kentsel dönüşüm için planlayacak. Maliye Bakanlığı da askeri tesisler için kent dışında yeni hazine arazileri tahsis edecek. 

Bakan Işık, kentsel dönüşüm ihtiyacı için askeri arazilerin değerlendirileceğini ifade ederek, “Şehir içinde kalmış yeşil alanlar mutlaka korunacak. Taşınacak alanların tamamı yeşil alan değil. Buna göre kentsel dönüşüm ihtiyacı da gözetilecek. Diğer kurumlarla bu temel prensipleri konuştuk. Taşınma maliyetleri de önemli. Bu üçünü dengeleyecek bir formülasyon, anlayış içinde hareket edeceğiz” bilgisini verdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın