Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çeliğin mimari alanda yaratıcı ve üstün performanslı kullanımını teşvik etmek amacıyla Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork) (ECCS) tarafından iki yılda bir düzenlenen Avrupa Çelik Yapı Öğrenci Tasarımı Ödülleri (European Steel Design Student Awards), 14 Eylül 2017 tarihinde Kopenhag’da düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Türkiye’den İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Bilal Torğul, İdris Demirli, Ümit Nurullah Yürük ve Abdüsselam Şahin’in tasarladığı Eşik Muratpaşa İskelesi, bu kapsamda Norveç ve Almanya ile beraber 3 eşdeğer ödülden birini kazandı.

Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından 2016 da ProSteel ve 2017 de SteelPro yarışmalarının 2017 kazananlarından olan ekip yine TUCSA tarafından Avrupa Çelik Yapı Öğrenci Tasarımı Ödülleri’ne (European Steel Design Student Awards) aday olarak gösterilmişti.

Aynı etkinlikte Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Ödülleri kapsamında farklı ülkelerden toplam 11 proje Meziyet Ödülü’ne layık görüldü. Bu projelerden biri olan Ahmet Alataş Mimarlık tarafından tasarlanan Robert Koleji Murat Karamancı Öğrenci Merkezi projesi, jüri tarafından Avrupa’nın en iyi çelik yapı projesine verilen Mükemmellik Ödülü’nü de kazandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın