Aura-İstanbul Faaliyetlerine Başladı

Durumdan yakınmak yerine çözüme bir katkı sağlamak gerek diyen bir grup mimar akademisyenin ve profesyonelin kurduğu AURA-İstanbul, Şubat 2017 tarihi itibariyle Beşiktaş’taki merkezinde katılımcılarıyla birlikte faaliyetlerine başladı.

AURA-İstanbul, çağdaş sorunları ele alırken çeşitli uzmanlık alanlarının işbirliği içinde çözüm üretmeleri gerektiğine inanır. Bu işbirliğini sağlayabilmek için uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere yapılanmış kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Akademi, öncelikle mimarlık ve şehir planlamacılığı olmak üzere farklı alanlardan gelen katılımcıları 17 haftalık yoğun programına kabul ediyor.

AURA-İstanbul’un öncelikli amacı dünya kentleri ve özellikle İstanbul üzerinde çağın getirdiği çeşitli küresel ve karmaşık sorunların yaptığı ağır baskıyı ve doğan sorunları anlamak. Bir ikinci hedefi, sertifika programı aracılığıyla ilgili alanların mezunlarını akademik ve profesyonel hayata hazırlayacak araştırma ve eğitim ortamını sağlamak. Son olarak, burada üretilecek araştırma ve tasarım projeleri ile bir İstanbul veri tabanı oluşturulmasına katkı yapmak.

AURA-İstanbul Akademisi Yönetim Kurulu başkanı Kurtul Erkmen, İstanbul gibi tarihsel kökleri olan dev bir metropolün kültür mirası açısından yönetilmesinin güçlüklerinden söz ederek “Tespit ettiğimiz gelişme alanları üzerinde eğitim, seminer ve konferansları çeşitlendirerek İstanbul’a sahip çıkacak çevrelerin sayısını artırmayı umuyoruz” dedi. AURA-İstanbul Akademi’sinin programında yeralan seminerler ve iki haftada bir düzenlenen konferanslarda farklı disiplinlerden alanının önde gelen isimleri ders veriyor.

AURA-İstanbul’un iki haftada bir cumartesi günleri düzenlediği CumartesiAURASI konferans dizisine dışarıdan katılım da mümkün. Daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın