Atatürk Öğrenci Yurdu Sosyal Tesisleri Yenileniyor

Atatürk Öğrenci Yurdu Sosyal Tesislerini, yeni ve modern yurt blokları yanında eski kalması, bütünlüğü bozması, işlevini tam olarak yerine getirememesi ve deprem dayanımlarının yeterli olmaması nedeniyle yıkıp yeniden yapılıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu istekleri doğrultusunda, İPKB tarafından ele alınan Atatürk Öğrenci Yurdu Sosyal Tesisleri; İdari ve misafirhane binası, sosyal bina ve spor salonu bölümlerinin yer aldığı 3 ayrı binadan oluşuyor. İdari bina ve misafirhane binası toplam 4 bin 360 metrekare inşaat alanına sahip. Bina içerisinde 15 adet 2 kişilik, 15 adet 3 kişilik, 5 adet süit oda olmak üzere toplam 35 yatak odası bulunuyor.

Bin 800 metrekare inşaat alanına sahip olan spor salonu, 270 kişi izleyici kapasiteli. İçerisinde sporcu, hakem soyunma odaları ve duşları ile beraber izleyicilerin kullanabileceği 200 metrekare büyüklüğünde bir adet kafeterya barındırıyor. 6 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olan sosyal bina ise 2 ayrı kütle ve bu kütlelerin arasında yer alan üstü kapalı bir sokak yapısından oluşuyor. Sokak içerisinde betonarme ve çelik taşıyıcı sistemler kullanılan 2 kütleden birinin içerisinde 500 kişilik çok amaçlı salon yer alıyor.

Sokağın diğer yanında yer alan kütlede ise; zemin katta öğrencilerin yemek yiyebilecekleri ve bir araya gelip zaman geçirebilecekleri kafeterya bölümü ile günde 3 bin 500 öğrenciye sabah, öğle ve akşam yemeklerini hazırlayan ve üst kattaki yemekhaneye hizmet verecek olan mutfak bölümü bulunuyor.

Atatürk Öğrenci Yurdu’nun gerek sosyal binaları, gerekse peyzaj düzenlemesi, öğrencilerin her türlü ihtiyacının kampüs içerisinden karşılayabilmesi için tasarlandı. Bu özellikleri ile Atatürk Öğrenci Yurdu’nun örnek bir yurt kampüsü olması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın