Ataköy’deki Tüm İnşaat Ruhsatları İptal!

Ruhsatları iptal ettiğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Bölge İdare Mahkemesi kararı 2 gün önce tebliğ edildi” dedi.

Ataköy sahilde devam eden inşaatların tüm ruhsatları Bakırköy Belediyesi tarafından iptal edildi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul’u planların iptal olmasını gerekçe göstererek yapı ruhsatlarının dayanaksız olduğu sonucuna vardı. Bakırköy Belediyesi de ruhsatları iptal etti.

Radikal’den Ömer Erbil’in haberine göre, Bosphorus otel, Özyazıcı İnşaat’ın devam ettiği Yalı Ataköy Projesi ve Çelebican İnşaat’a ait Blumar Projesi durdu.

Ruhsatları iptal ettiğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu şöyle konuştu; ”Bölge İdare Mahkemesi kararı 2 gün önce tebliğ edildi. Hukuka saygılı olmak zorundayız. Hukukun verdiği kararları da uygulamak mecburiyeti var. Hukuk ne emrediyorsa yerine getirdik. Ruhsat iptallerini tebliğ ettik. Belki bu şartlarda yıkmak mümkün değil ama yargı kararı varken iskan veremeyiz. Bosphorus Otel de bu kapsamda.”

Etiketler

1 Yorum

  • dqqq says:

    Nasıl oluyor da ruhsatı iptal edilmiş olan bir inşaat,halen son sürat çalışmaya devam ediyor(dün önünden geçtim 14/09/2014 pazar günü vinçler,kamyonlar ve kafalarında sarı baretleri ile işçiler maşallah arı gibi çalışıyorlardı)bunu bir düşünmek lazım!!!Tıpkı 16/9 İstanbul da en üst 5-6 katının mahkeme kararı ile yıkılmasına karar çıkmış olup halen bir şey yapılmıyor oluşu gibi(nede olsa Cumhurbaşkanımız sağolsun!!!)Ama sonuçta burası Türkiye değil mi?Pardon ben yanlış düşünmüşüm.TÜRKİYE…

Bir yanıt yazın