Artuklu Üniversitesi, Ulusal Mimarlık Ödülleri’ne aday oldu

Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphanesi, Türkiye Mimarlar Odası'nın her iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl 13'üncü dönemi gerçekleştirilecek olan Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'nde, 'Yapı' ve 'Proje' dallarında 8 aday proje arasına girmeyi başardı.

Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde çalışmalarını tamamlayan seçici kurul yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2012 döneminde, 342 proje ile en yüksek katılımın gerçekleşti. ‘Mimari Proje Dalı’ nda ödüllendirilmek için, gerçekleşmek amacıyla tasarlanmış projelerin sergiye katılma zorunluluğunun bulunduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Fahrettin Çiçek, “Üniversitemizin yerleşke arazisinde başlatılan bütün inşaat faaliyetlerimiz, her yönüyle çok yüksek ve uluslararası standartlar gözetilerek yapılmaktadır.” dedi.

Dünyanın her yerinden katılımın sağlandığı ‘TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması’nda, Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphanesi’nin ödüle aday gösterilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Çiçek, ödül adaylığının şehir tanıtımında büyük bir rol oynayacağını ifade etti.

Hollanda, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok farklı ülkeden katılımın sağlandığı 2012 Ulusal Mimarlık Ödülleri’ne ödül sahipleri, 13 Nisan 2012, Cuma günü, Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın