ARKIV Gururla Sunar

Google'ın ürettiği kent rehberi uygulaması Field Trip'in sınırlı sayıdaki mimari ortaklarından biri de ARKIV oldu!

Google Kampüsü’nde yer alan internal-startup firması Niantic Labs tarafından geliştirilen Field Trip, hareket halindeyken size en yakın ve ilgi çekici yerler/olaylar hakkında konum ve açıklama bilgisi sunuyor. Özellikle Google Glass gibi giyilebilir teknolojiler için de uyumlu geliştirilmiş olan bu mobil uygulamanın gelecekte hayatımızın önemli bir parçası olacağı öngörülüyor.

ARKIV’in sürekli güncellenen veritabanı artık Field Trip’te.

Farklı veritabanlarını ve yayınları bir araya getirerek coğrafi konumlarana bağlı olarak yayın yapan Field Trip piyasadaki diğer birçok yazılımın aksine yürürken karşınıza çıkan her rögar kapağını, her elektrik direğini telefonunuza iletmek yerine, daha rafine ve ilgi çekici olabilecek bilgiyi size sunacak şekilde tasarlanmış. Bu nedenle biz de ARKIV’deki her yayını değil yanlızca yapımı bitmiş, açıklama metni olan ve coğrafi konumu belirtilmiş yapıları paylaşıyoruz Field Trip ile.

Doğrusu bu RoboCop-vari yazılımın bir parçası olmak heyecan verici. Sokaklarda yürürken hemen yanıbaşınızda bir ARKIV yapısı olduğunu haber alırsanız şaşırmayın.

Etiketler

Bir yanıt yazın