ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri’nin Üçüncüsü Ziyaretçilerin Oyları ile Sahiplerini Buldu

Ezber bozan etkinlikleriyle 28-29 Mart 2012'de gayrimenkul sektörünün tüm aktörlerini bir araya getiren ArkiPARC 2012, Türkiye'nin ilk gayrimenkul sektörü ödüllerine de ev sahipliği yaptı.

Fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumların onurlandırıldığı Türkiye’nin ilk gayrimenkul ödülü “ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri”, 29 Mart Perşembe akşamı ünlü gazeteci/mimar Özlem Gürses’in sunumuyla gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. ArkiPARC 2012 ödülleri, “Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım” olmak üzere toplam altı kategoride “proje” üzerinden geliştirici ve mimarına verildi.

ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri’nde; konut dalında Nef 04 Apartments, otel kategorisinde Hilton Garden Inn Golden Horn Sütlüce, ofis kategorisinde Tekfen Kağıthane Ofispark, alışveriş merkezi dalında Anatolium Alışveriş Merkezi, karma kullanım dalında da Mersin Marina ve alternatif yatırımlar kategorisinde Raif Dinçkök Kültür Merkezi projeleri ödüle layık görüldü. Seçici Kurulu’nda Menekşe Ataselim, Güniz Çelen, Murat Ergin, Ömer Egesel, İsmail Kavuncu, Markus Lehto, Enis Öncüoğlu ve Murat Özgümüş gibi Türkiye’de sektörün gündemi belirleyen önemli isimlerin olduğu ödüller için finale 17 proje kaldı. Bu sene ödülü kazananlar, finale kalan 17 proje arasından ArkiPARC ziyaretçilerinin oyları sonucu belirlendi.

Konut kategorisinde Timur Gayrimenkul tarafından geliştirilen ve konsept projesi Autoban, mimari projesi de TAGO Mimarlık tarafından yapılan Nef 04 Apartments ödüle hak kazandı. Ödülleri, Timur Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Hakan Bayülgen ile TAGO Mimarlık adına da Arkitera Mimarlık Merkezi’nden Selin Biçer, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun elinden aldı.

Otel kategorisinde ise ödüle, Hilton Garden Inn Golden Horn Sütlüce Projesi layık görüldü. Amplio İstanbul Hotel Yatırım Genel Müdürü Alaeddin Babaoğlu ile TeCe Mimarlık’tan Tülin Hadi’nin ödüllerini Ege Yapı’dan İnanç Kabadayı sundu.

Ofis kategorisinde ise ödüle, Tekfen Kağıthane Ofispark Projesi layık görüldü. Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret’ten Ömer Egesel ile mimari tasarımı yapan firma Emre Arolat Mimarlık adına Arkitera Mimarlık Merkezi Kurucu Ortağı Ömer Yılmaz’a ödüllerini, Firuz Soyuer takdim etti.

AVM dalında ise, Corio Gayrimenkul Yönetimi ve Yatırım Tic. A.Ş. ve Maya Ticaret ve Taahhüt AŞ İnşaat tarafından geliştirilen ve AG Mimarlık tarafından projelendirilen Anatolium Alışveriş Merkezi, ödüle layık görüldü. Maya Ticaret ve Taahhüt AŞ İnşaat Koordinatörü Haluk Rona, AG Mimarlık’tan Gülin Bayraklı’ya ödüllerini Ömer Yılmaz takdim etti.

Karma Kullanım kategorisinde ödül, Mersin Marina projesine verildi. Yatırımcı ve geliştirici firma ERS adına Ebru Sala ile projenin mimari tasarımını yapan Öncüoğlu Mimarlık’tan Enis Öncüoğlu ödüllerini, Güniz Çelen’den aldı.

Alternatif Yatırımlar kategorisinin birincisi Raif Dinçkök Kültür Merkezi oldu. Raif Dinçkök Kültür Merkezi ‘nin ödüllerini, Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş adına Arkitera Mimarlık Merkezi’nden Emine Merdim Yılmaz ile projenin mimarı Emre Arolat adına Arkitera Mimarlık Merkezi’nden Selin Biçer, Can Aynagöz’ün elinden aldı.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin düzenlediği ArkiPARC 2012’de, Gayrimenkul Ödülleri’nin yanı sıra jüri üyeleri sertifika ile ödüllendirildi. Oylama sonucu tüm kategorilerde ödül kazananı doğru tahmin eden Andaç Erdem Çakır ve Ant Yapı’dan Gürhan Cihan’a Bilkom’dan Azade Çerkezoğlu Ipad’lerini takdim etti.

Gayrimenkul, kamu ve inşaat sektörü içindeki yeni rollerinin ve olası iş birliklerinin keşfedilme şansının yakalandığı ArkiPARC 2012 maratonu, ödül töreni sonrası keyifli bir gala yemeği ile sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın