ArkiPARC 2012’de Ödül Alan 6 Projeden 5’inde Mimarların Tercihi Kalebodur

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 'Kentsel Kalite için Diyalog' sloganı ile 28-29 Mart 2012 tarihlerinde gayrimenkul sektörünün tüm aktörlerini bir araya getiren ArkiPARC 2012 İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Türkiye’nin ilk gayrimenkul sektörü ödüllerine de ev sahipliği yapan ArkiPARC’ta ödül almaya hak kazanan 6 projeden 5’inde Kalebodur ürünleri kullanıldı.

Kentsel çevreye olumlu katkıları olan projelerin onurlandırılması ve teşvik edilmesi amacı ile 2008 yılından bu yana verilen Türkiye’nin “ilk” Gayrimenkul Ödülleri, ArkiPARC 2012 kapsamında bu yıl “Fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumların” onurlandırıldığı Türkiye’nin ilk gayrimenkul ödülü “ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri”, 29 Mart Perşembe akşamı ünlü gazeteci/mimar Özlem Gürses’in sunumuyla gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

ArkiPARC 2012 ödülleri, “Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım” olmak üzere toplam altı kategoride “proje” üzerinden geliştirici ve mimarına verildi.

“Yenilikçi ürünleri ile mimarların tercihi Kalebodur Arkiparc 2012 ödüllerinin de yıldızı oldu”

ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri’nde Kalebodur ürünlerinin kullanıldığı 5 proje ödül almaya hak kazandı. Konut dalında Nef 04 Apartments, otel kategorisinde Hilton Garden Inn Golden Horn Sütlüce, ofis kategorisinde Tekfen Kağıthane Ofispark, karma kullanım dalında da Mersin Marina ve alternatif yatırımlar kategorisinde Raif Dinçkök Kültür Merkezi projeleri ödüle layık görüldü. Seçici Kurulu’nda Menekşe Ataselim, Güniz Çelen, Murat Ergin, Ömer Egesel, İsmail Kavuncu, Markus Lehto, Enis Öncüoğlu ve Murat Özgümüş gibi Türkiye’de sektörün gündemi belirleyen önemli isimlerin olduğu ödüller için finale 17 proje kaldı. Bu sene ödülü kazananlar, finale kalan 17 proje arasından ArkiPARC ziyaretçilerinin oyları sonucu belirlendi.

Konut kategorisinde Timur Gayrimenkul tarafından geliştirilen ve TAGO Mimarlık tarafından tasarlanan Nef 04 Apartments’ın ıslak hacimlerinde Kalebodur’un Botticino Serisi ile projeye özel geliştirilen ürünler kullanıldı.

Otel kategorisinde ise ödüle, yatırımını Amplio İstanbul Hotel Yatırım’ın yaptığı, TeCe Mimarlık tarafından projelendirilen Hilton Garden Inn Golden Horn Sütlüce Projesi layık görüldü. Bu projenın cephe kaplamasında doğaltaşı aratmayacak nitelikte bir yüzeye sahip olduğu için Kalebodur’un Heraklia Serisi mimari ofis tarafından tercih edildi.

Ofis kategorisinde ödüle, Tekfen Kağıthane Ofispark Projesi değer görüldü. Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım’ın Kağıthane’de yatırımını gerçekleştirdiği projenin mimari tasarımını EAA – Emre Arolat Architects yaptı. Projenin satış ofislerinin zeminlerinde, Kalebodur’un 1 mt x 3 mt ölçülerinde ve 3 mm kalınlığı ile devrim niteliği taşıyan Kalesinterflex ürünü kullanıldı.

Karma Kullanım kategorisinde ödül, yatırımcı ve geliştirici firma ERS, mimari tasarımı Öncüoğlu Mimarlık tarafından geliştirilen Mersin Marina projesine verildi. Mersin Marina’da mimari ofisin zemin kaplamalarında tercihi Kalebodur’un yoğun sirkülasyona tabi olan alanlarda dayanımı yüksek olan ürünü Kalestone ve Kalewood kullanıldı.

Alternatif Yatırımlar kategorisinin birincisi Raif Dinçkök Kültür Merkezi oldu. Raif Dinçkök Kültür Merkezi Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş tarafından EAA – Emre Arolat Architects’e mimari tasarımı yaptırıldı. Binanın ıslak hacimlerinde Kalebodur’un genç tasarımcı Tamer Nakışçı’ya tasarlattığı ve 2010 yılında Red Dot alan ürünü Dot kullanıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın