Arena’nın üstü kapatılacak

Galatasaray, TT Arena’nın üstünün kapatılması için aralık ayı başında çalışma başlatacak. Kulüp yönetimi, projenin maliyetini 14 milyon 395 bin lira olarak açıkladı.

G.Saray’ın, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Cluj maçında Türk Telekom Arena’nın zemininde biriken su, yönetimi harekete geçirdi. İki ay içinde stadın çatısını kapatmaması halinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan sözleşme gereği 65 milyon dolara yakın tazminat ödemesi gündemde olan Sarı-Kırmızılılar, elini çabuk tutuyor. Galatasaray’ın protokol gereği, 14 Ocak 2011’den itibaren 24 ay içinde Arena’nın üstünü kapatması gerekiyor.

Konu dün yapılan aylık olağan divan kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan, son bir yıl içinde 22 milyon 738 bin liralık yatırım yaptıklarını, stadın üstünün kapatılması için de 14 milyon 395 bin lira harcanacağını bildirdi.

Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan durumun ardından yönetim kurulu olarak 3 ayrı kurumla irtibata geçtiklerini anlatan Sarı-Kırmızılı idareci, zemin etüt çalışmalarının aralık ayı başında teslim edileceğini kaydetti. Çatının şeffaf maddeden yapılacağının da altını çizen Doğan, ısıtma sisteminin ise doğalgaz kullanılarak sağlanacağını sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın