Alsancak Stadı ticaret ile güçlendirilsin

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu, "Stadyum, yenilenmeli ve çevresi ile bütüncül bir planlama çerçevesinde, ticareti de içinde barındıran, yaşayan bir yer haline getirilmeli" dedi.

Liman arkası bölgesinin yanı sıra, TCDD’nin bulunduğu alanın da yenilenerek kente kazandırılması gerektiğini savunan Kutucu, “Bölgenin tamamında yenileme çalışması yapılırsa, liman arkası, çevresinde yoğun araç trafiğinin olduğu, birbirinden kopuk adalar topluluğu olmaktan kurtulabilir. Bölgenin kente kazandırılması, yayanın erişebilirliği ile bağlantılıdır. Ticaretin olduğu yere yaya erişiminin de sağlanması, kolay ulaşılabilmesi gerekir” dedi.

Tarihe şahitlik eden bir yapının yok edilmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu, “1929 yapılan stadın yıkılması yerine alış-veriş ve rekreasyon alanları da eklenerek yapının yenilenmesi ve var olan değerlerin ve kent belleğinin korunması gerekir. Sadece maç ya da aktivite olduğunda değil 24 saat boyunca yaşayan bir bölgenin elde edilmesi amaç olmalıdır” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın