Alleben Su Projesi İçin Çalışmalar Başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ, "Alleben’i İnsanlarla Buluşturma Projesi" adı altında Alleben Su Projesi’ni hayata geçiriyor.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile SANKO AVM arasında kalan yaklaşık 200 bin m²’lik alan içerisinde yürütülecek projenin teknik detayları hakkında bilgi veren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Alleben Deresi’nin temizleneceğini ve yeşil alanlar ile destekleneceğini açıkladı. Dere yatağı çevresinin kentin su ile ilişkisine vurgu yapan öğeler ile donatılacağını ve çeşitli oyun ve sosyal faaliyet alanları ile Alleben Deresi’nin bütünleştirileceğini belirten Sönmezler, proje detaylarını şu şekilde anlattı:

Belli bir dere kesiti içesinden sürekli akan su, proje alanı sonunda bir pompa yardımıyla alınarak paket arıtma ünitesinde arıtılıp livas görünümü verilen su kanalları ile tekrar dere kesitine bırakılacak. Su döngüsel olarak arıtıldığı ve pompa merkezindeki otomatik cihazlarla sürekli analiz yapılacağı için dereden akan suya gönül rahatlığı ile girilebilecek. Dere ve diğer sulu alanlardaki derinlik, herhangi bir risk taşımayacak ve güvenle hareket edilebilecek yükseklikte olacağından suyla temas etmek beklentilerin de ötesinde olacak.

Sönmezler, proje kapsamında mevcut ağaçların korunacağını ve buna ilave yeni ağaçların dikileceğini, çeşitli bitkiler ile alandaki yeşil çeşitliliğinin artırılacağını söyledi.

Şehrin ticari, idari vekültürel faaliyetleri değerlendirildiğinde önemli bir konumda yer alan ve stratejik bir aks tanımlayan projede, dere yatağı ile çevresinin tüm yönleriyle ele alındığını ve uzun araştırmalar neticesinde tasarım sürecinin yürütüldüğünü vurgulayan Sönmezler, projenin inşaatına bu yıl içerisinde başlayacaklarını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın