Ahşap ve Tuğlanın Birlikte Kullanıldığı Ofis Binası

Fransa’daki yeni TERENEO ofisinin cephesinde bölgenin tarihiyle uyumlu tuğla malzeme tercih edilirken iç mekânda ahşap yapı malzemesi öne çıkarılıyor.

Béal & Blanckaert Architectes Urbanistes tarafından Fransa’nın Lille kentinde Lomme-EuraTechnologies bölgesinde tasarlanan TERENEO ofislerinin yapımı tamamlandı.

Proje, Haute Deûle kanalı kıyısındaki ZAC (Zone d’Aménagement Concerté) bölgesinde yer alıyor. Yenilenen anıtsal Le Blan-Lafont fabrikası bölgenin peyzajına şiirsel bir katkı sunuyor.

Bölgede hem tarihi hem de çağdaş bir malzeme olarak kullanılan tuğla, TERENEO ofisleri ile şehrin geri kalanı arasında estetik birliği sağlıyor. Ahşap yapı sistemleri üreten firmanın ofislerinde ahşap ve tuğla birlikte kullanılıyor.

Çekirdekte binanın tüm kullanıcıların erişimine açık ve bahçeli bir avlu yer alıyor. Bu düzenleme sakinliği ve gün ışığını ofis alanlarına taşıyor.

Üç katlı yapının giriş katından 142 araç kapasiteli kapalı otoparka erişim sağlanıyor. İkinci katta binanın ön cephesinde yer alan ofisler yer alıyor. Üçüncü kat diğerlerine göre geri çekilerek çatı katı tipinde düzenleniyor.

Énergie Positive sertifikası olan binanın cephe tasarımında yalıtım önlemleri kentsel bağlama ve iklimsel koşullara göre değişiyor.

Yapının temelinden çatıya kadar yükselen betonarme çekirdek ile zemin seviyesinden çatıya kadar ahşap taşıyıcı sistem birlikte tasarlanıyor.

Ofis alanlarında ahşap döşemenin alt kısmı ile ahşap kolonlar ve kirişler görünür halde bırakılıyor. Böylece iç mekânda çağdaş ve sıcak bir atmosfer yaratan ahşap elemanların fonksiyonu kullanıcılar tarafından anlaşılır hale geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın