Ahşap Hangar’ın İçine Google Ofisi

Google'ın ofisleri mimarlarda (ve diğer beyaz yakalılarda) gıpta ve heyecan yaratmaya devam edecek gibi... ZGF Architects tarafından dönüştürülen, bir zamanlar dünyanın en büyük ahşap yapısı olan hangarın mühendislik projesi ARUP tarafından yapılmış.

Dünyanın ahşaptan inşa edilmiş ve sadece bir kere uçmuş olan en büyük uçağı Hughes H-4 Hercules, Oregon Evergreen Havacılık Müzesi’nde kendine kalıcı bir yer buldu. Diğer yandan uçağın imal edildiği, Los Angeles’taki hangar’da yeni bir hayat kazanmış oldu.

ZGF Architects, ahşap hangarın 4 kat yüksekliğindeki çatısı altında Google için, binanın havacılık mirasını kutlayan, geniş bir açık ofis tasarladı. Mimarlar çatının “omurgası” olan ahşap iskeleti, hangardan artan malzeme ile restore ettiler. Artan diğer ahşap malzeme ofis mobilyalarının yapımında kullanıldı.

Hangar inşa edildiğinde Dünya üzerindeki en büyük ahşap binaydı. ZGF ve Arup mühendisleri bu mirası göz önüne alarak ahşap detaylarını çözdüler ve çatı strüktürünü görünür halde bıraktılar. Ofisin merkezinde, gemi benzeri büyük bir strüktür dolaşım rotalarını ve merdivenleri katlara bağlıyor ve ZGF’ye göre “bina içinde bina” yaratıyor.

Bina Google tarafından kiralanana kadar, Titanic ve Avatar gibi filmler için çekim stüdyosu olarak kullanılsa dahi çoğunlukla faal değilmiş. ZGF Architecture’ın yer yer tavan ışıklandırmaları açtığı yapı, havacılık temalı konferans odaları, spor salonu, kafeler, 250 kişilik etkinlik salonu, katları birbirine bağlayan uçan ahşap platformlar içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın